Xàldiga

La Xàldiga es funda l’any 1993 com a colla juvenil del Grup Sardanista Maig. Des de l’any 2013 competeix a la categoria gran. Està formada per dansaires joves d’edats compreses entre els 17 i 30 anys que procuren mantenir viu l’esperit sardanista apropant-lo als nostres dies.

Alguns dels èxits assolits als Campionats de Catalunya a la categoria juvenil: campiona lluïment 1993, 2011, 2012; colla completa 2011 i 2012. A la categoria gran destaca el 3r lloc de lluïment 2014 i 2015, Campiona de Punts lliures 2015 i subcampiona 2016.

L’especialitat més peculiar de la colla és la sardana aèria. Un grup de 8 balladors suspesos en l’aire recreen figures i coreografien una sardana. Alguns dels llocs on s’ha realitzat són Budapest, Portugal, Barcelona, Arenys de Munt o Taradell.

Destaca l’actuació de la colla en actes com l’Aplec Internacional des del 2012 al 2017, la ballada amb el grup “La Carrau” a les Festes de la Mercè de Barcelona 2012, la participació a la inauguració de la Capital de la Sardana 2013 i 2014, exhibicions al cicle Festa Catalana de Barcelona, les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya o bé la ballada sota les espurnes dels Diables de Sant Andreu.

Més enllà de la tasca sardanística com a colla de competició, que exigeix esforç i dedicació, no oblidem l’eix principal de la nostra existència, gaudir al màxim amb companyes i companys que esdevenen amics en el camí del dia a dia. Des dels seus inicis aplega una colla de joves oferint-los un bon ambient de salut, esforç, treball en equip i disciplina.

Categoria: Gran

Competició: Territorial de Barcelona Ciutat i Campionat de Catalunya de Lluïment, Punts lliures i Revesses.

Fundació: 1993

Capdansers: Laura Figuerola, Montserrat Muñoz i Enric Capdevila

Vestuari:

1a equipació

Nois (camisa negra, pantaló negre, espardenyes vermelles i faixa vermella)

Noies (samarreta negra, faldilla emmidonada blanca, espardenyes negres i cinturó vermell)

2a equipació

Nois (camisa vermella, pantaló negre, espardenyes blanques)

Noies (samarreta vermella, faldilla blanca, espardenyes negres i cinturó negre)

 

 

Deixeu una resposta