Arxiu de categories Exhibicions

PerGrup Maig

Trobada Sardanista Infantil Sta Eulàlia 2023

La colla Xiroia del Grup Sardanista Maig va participar a la 19a Trobada Sardanista infantil de Santa Eulàlia, celebrada a la plaça Sant Jaume el proppassat 11 de febrer de 2023.

L’acte va comptar amb la Cobla Contemporània que va deleitar els assistents amb peces variades amb melodies pop, reguetón o urban i va ser organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Federació Colles Sardanistes de Barcelona. La colla veterana del Grup, la Dansaires de Maig també va assistir a la ballada i va aprofitar per assajar.

Els membres de la Xiroia van fer un interncanvi amb els infantils de la Colla Gegantera “La Pessigolla” de Valls que han començat a aprendre sardanes.

També van veure la cercavila de gegants, van visitar les gegantes al Palau de la Virreina i els gegants a la Casa dels Entremesos i a la tarda les dues colles van fer un assaig al local de la secció, a la SCE La Lira.

PerGrup Maig

La colla Maig al Internacional Community Day 2022

El dissabte 22 d’octubre de 2022 la colla Maig va ser convidada a participar a l'”Internacional Comunity Day” que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona.

La Cobla Contemporània va oferir mitja ballada de sardanes ben animades amb músiques de cinema, de Rosalía, Queen, entre d’altres i la colla va ajudar als turistes i públic assistent a fer els passos de la sardana.

Cal dir que va ser un èxit i esperem tornar-hi l’any vinent.

PerGrup Maig

Els turistes del Palau Dalmases coneixen la sardana

La Colla Maig va oferir el 19 de setembre de 2022 una exhibició de sardanes per turistes al Palau Dalmases de Barcelona per tal d’acostar-los i fer conèixer la dansa més coneguda de Catalunya, la sardana.

Fem una crida als teleoperadors i empreses del sector turístic que vulguin per incorporar al seu catàleg l’exhibició d’una colla sardanista, que es posi en contacte amb nosaltres. Creiem que és enriquidor donar a conèixer la cultura local barcelonina.

PerGrup Maig

La colla Maig a les 50 Jornades Folklòriques de Catalunya 2022

La plaça Orfila, centre neuràlgic del barri de Sant Andreu de Palomar, va acollir el 8 de setembre de 2022 una mostra de danses folklòriques. Hi van prendre part els grups Ensemble Detelini, de Bulgària, Tarumbeta African Cultural Group, de Kenya i el Grup Sardanista Maig de Barcelona, dins del conjunt d’actuacions de les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya.

Va ser tot un honor per a nosaltres participar en aquest acte organitzar per la SCE La Lira juntament amb Adifolk Cultura Catalana que pretén obrir finestres al món a través de la cultura i el folklore.
La colla Maig va mostrar als assistents la sardana de lluïment i de punts lliures.

PerGrup Maig

La Maig al 34è Aplec Internacional celebrat a Elvas (Portugal)

La colla Maig del Grup Sardanista Maig va participar els dies 26, 27 i 28 d’agost al 34è Aplec Internacional 2022, a la ciutat d’Elvas (Portugal). Aquest festival és una mostra de les diferents manifestacions de la cultura popular catalana a una ciutat estrangera. L’entitat organitzadora, any rere any, és Adifolk Cultura Catalana (Associació per a la Difusió del Folklore)i hi convida colles geganteres, capgrossos, diables, esbarts, bastoners, bandes musicals, cobla…

La nostra colla va participar en els següents actes del programa oficial:

Programa Oficial 34 Aplec Internacional Elvas 2022 – Adifolk

DIVENDRES 26 D’AGOST

18.00 h · Cine Teatro municipal d’ElvasRecepció institucional a Catalunya i als grups participants. Hi va anar una parella en representació de la colla i per obsequiar les autoritats locals.

19.30 h · Praça da República – Ballada de Sardanes popular.

22.00 h · Praça da República – Espectacle de benvinguda del 34è Aplec Internacional Elvas. Galop d’entrada i Tirabols.

DISSABTE 27 D’AGOST

11.00 h · Rua / Praça da República– Gran cercavila de l’Aplec. A l’arribada a la Plaça da República, gran Tirabol, ball final amb totes les colles.

12.30 h · Praça da República – Ballada de sardanes amb exhibició de les colles sardanistes Maig i Sol Ixent, modalitat de lluïment i punts lliures.

21.00 h · Praça da República – Espectacle “La Festa Major a Catalunya”. Sardana d’exhibició de les colles sardanistes Maig, Aires Gironins, Nova Tarragona Dansa i Sol Ixent.

DIUMENGE 28 D’AGOST

21.00 h · Praça da República – Cloenda oficial del 34è Aplec Internacional, amb la participació de tots els grups.

Aquesta és la segona colla del Grup Sardanista Maig que hi és convidada, la primera va ser la colla Xàldiga que va participar en 7 edicions, a continuació us les detallem:

  • 2012 – Budapest (Hongria) – 25è Aplec Internacional
  • 2013 – Verona (Itàlia) – 26è Aplec Internacional
  • 2014 – Timisoara (Romania) – 27è Aplec Internacional
  • 2015 – Torí (Itàlia) – 28è Aplec Internacional
  • 2016 – Perpinyà (França, Catalunya Nord) – 29è Aplec Internacional
  • 2017 – Ostrava (República Txeca) – 30è Aplec Internacional
  • 2019 – Copenhaguen (Dinamarca) – 32è Aplec Internacional

Va ser un immens plaer gaudir una nova edició d’aquesta festa de la cultura catalana que és possible gràcies als centenars de persones que formen les agrupacions, colles, grups, etc i els acompanyants que els ajuden. La colla Maig va portar una expedició d’una cinquantena de persones entre dansaires i familiars.

 

PerGrup Maig

La Maig col·labora amb Ideal Barcelona per l’exposició “Dalí cibernètic”

L’IDEAL és un centre de cultura digital amb un equip tecnològic únic a Europa, que experimenta la immersió de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre art i societat.

El 26 de juliol de 2022 la colla Maig va rodar amb els artistes, fotògrafs i especialistes la seva col·laboració amb l’exposició “Dalí cibernètic“.

Per a més informació, com poder visitar l’exposició o comprar les entrades entreu al web https://idealbarcelona.com/

PerGrup Maig

Inauguració planta industrial Coats/Gotex de Lliçà d’Amunt

El 19 de juliol de 2022, un dia ben calorós, va ser inaugurada la nova planta industrial de les empreses Coats i Gotex a la població de Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental). Un acte solemne amb la presència dels màxims directrius que va ser seguida d’un bruch.

La colla Maig va ser convidada en representació de la dansa de Catalunya.

PerGrup Maig

Exhibició a l’Auditori AXA de Barcelona

La colla Maig va desplaçar-se fins l’Auditori AXA de Barcelona per realitzar una exhibició per uns congressistes internacionals el passat 6 de juliol de 2022.

Ja sabeu com ens agrada difondre la sardana a públic que descobreixen un món nou a partir de la nostra actuació.

PerGrup Maig

Aplec de St Llorenç d’Hortons 2022

L’Agrupació Sardanista Petúnies i Gladiols va convidar la colla Maig un any més a l’Aplec de la Sardana de la seva població, Sant Llorenç d’Hortons que se celebrà el 19 de juny de 2022.

El públic assitent va poder gaudir amb la mateixa peça la sardana de lluïment i de punts lliures.

PerGrup Maig

Festes de Santa Oliva a Olesa de Montserrat

La colla Maig va ser convidada un any més per Olesa Sardanista a realitzar una exhibició de sardanes per la Festa Major de Santa Oliva d’Olesa de Montserrat el passat 11 de juny de 2022.

Orgullosos de poder demostrar al públic com d’interessant és la sardana de competició, però també ens agrada participar a la ballada de sardanes popular com un més.