Arxiu de categories Exhibicions

La Xiroia apadrina la nova colla Ocells del Bosc de Valls

El dissabte 9 de setembre de 2023 la colla infantil Xiroia del Grup Sardanista Maig va viatjar fins a Valls per apadrinar la nova etapa de la colla sardanista infantil Ocells del Bosc.


L’acte d’apadrinament va tenir lloc al davant del Museu Casteller de Catalunya i va comptar amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ressò del Vendrell, parlament de les autoritats, entrega de records i reconeixements i exhibició de les dues colles infantils.
Els vestits de les noies ha estat confeccionat per la modista del Grup Sardanista Maig, la Montserrat Muñoz.

Acte seguit, es va celebrar un sopar de germanor de les dues colles a la Societat Coral Aroma Vallenca, on hi té la seu la Colla Gegantera la Pessigolla de la qual també en formen part els balladors de la colla Ocells del Bosc.

Sempre és un orgull poder contribuir a engrandir el món de les colles sardanistes de competició i sobretot, la difusió de la sardana per als infants.

La colla Maig al Concert d’Eufòria 2023

El Palau Sant Jordi va comptar amb la presència de la colla Maig ballant novament el Coti x Coti de The Tyets interpretada pel Tomàs al concert final del programa Eufòria de TV3.

El Grup Sardanista Maig i Tomàs als 40 anys de Catalunya Ràdio

Pels 40 anys de Catalunya ràdio li han demanat al Tomàs d’Eufòria anar a cantar Coti x Coti. Com que la colla Maig va anar a ballar a Eufòria amb ell també ens ho han demanat aquest cop però amb tots els dansaires de diferents edats possibles.
Mentre la Maig ballava sardana tradicional i punts lliures la Xiroia, Xàldiga, Dansaires de Maig i el públic hem ballat la sardana tradicional.
Hem gaudit aquesta sardana cantada pel Tomàs. Després la Xiroia i Xàldiga ens hem fet una foto amb en Tomàs. Per acabar també ens hem fet una foto de grup amb el cartell de Catalunya ràdio.
Estem molt agraïts de fer espectacles com aquests.

Participem al Corpus de Sant Andreu de Palomar 2023

Diversos dansaires del Grup Sardanista Maig, i en especial de la colla infantil Xiroia, van participar a la desfeta de la catifa de flors en motiu de les Festes de Corpus 2023 de Sant Andreu de Palomar (Barcelona).

Un any més les colles de cultura popular del poble andreuenc hi vam assistir mostrant la bona salut de les tradicions.

Sardana al comiat del Camp Nou

El diumenge 28 de maig de 2023 es va celebrar l’acte de comiat del Camp Nou ballant una sardana, tal com es va fer en la seva inauguració el 24 de setembre de 1957.
El Grup Sardanista Maig hi vam ser representats amb 13 dansaires que van unir-se amb les altres colles de Barcelona i Vilanova de Bellpuig, acompanyats de la Cobla La Principal de Terrassa.

Trobada Sardanista Infantil Sta Eulàlia 2023

La colla Xiroia del Grup Sardanista Maig va participar a la 19a Trobada Sardanista infantil de Santa Eulàlia, celebrada a la plaça Sant Jaume el proppassat 11 de febrer de 2023.

L’acte va comptar amb la Cobla Contemporània que va deleitar els assistents amb peces variades amb melodies pop, reguetón o urban i va ser organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Federació Colles Sardanistes de Barcelona. La colla veterana del Grup, la Dansaires de Maig també va assistir a la ballada i va aprofitar per assajar.

Els membres de la Xiroia van fer un interncanvi amb els infantils de la Colla Gegantera “La Pessigolla” de Valls que han començat a aprendre sardanes.

També van veure la cercavila de gegants, van visitar les gegantes al Palau de la Virreina i els gegants a la Casa dels Entremesos i a la tarda les dues colles van fer un assaig al local de la secció, a la SCE La Lira.

La colla Maig al Internacional Community Day 2022

El dissabte 22 d’octubre de 2022 la colla Maig va ser convidada a participar a l'”Internacional Comunity Day” que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona.

La Cobla Contemporània va oferir mitja ballada de sardanes ben animades amb músiques de cinema, de Rosalía, Queen, entre d’altres i la colla va ajudar als turistes i públic assistent a fer els passos de la sardana.

Cal dir que va ser un èxit i esperem tornar-hi l’any vinent.

Els turistes del Palau Dalmases coneixen la sardana

La Colla Maig va oferir el 19 de setembre de 2022 una exhibició de sardanes per turistes al Palau Dalmases de Barcelona per tal d’acostar-los i fer conèixer la dansa més coneguda de Catalunya, la sardana.

Fem una crida als teleoperadors i empreses del sector turístic que vulguin per incorporar al seu catàleg l’exhibició d’una colla sardanista, que es posi en contacte amb nosaltres. Creiem que és enriquidor donar a conèixer la cultura local barcelonina.

La colla Maig a les 50 Jornades Folklòriques de Catalunya 2022

La plaça Orfila, centre neuràlgic del barri de Sant Andreu de Palomar, va acollir el 8 de setembre de 2022 una mostra de danses folklòriques. Hi van prendre part els grups Ensemble Detelini, de Bulgària, Tarumbeta African Cultural Group, de Kenya i el Grup Sardanista Maig de Barcelona, dins del conjunt d’actuacions de les 50enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya.

Va ser tot un honor per a nosaltres participar en aquest acte organitzar per la SCE La Lira juntament amb Adifolk Cultura Catalana que pretén obrir finestres al món a través de la cultura i el folklore.
La colla Maig va mostrar als assistents la sardana de lluïment i de punts lliures.

La Maig al 34è Aplec Internacional celebrat a Elvas (Portugal)

La colla Maig del Grup Sardanista Maig va participar els dies 26, 27 i 28 d’agost al 34è Aplec Internacional 2022, a la ciutat d’Elvas (Portugal). Aquest festival és una mostra de les diferents manifestacions de la cultura popular catalana a una ciutat estrangera. L’entitat organitzadora, any rere any, és Adifolk Cultura Catalana (Associació per a la Difusió del Folklore)i hi convida colles geganteres, capgrossos, diables, esbarts, bastoners, bandes musicals, cobla…

La nostra colla va participar en els següents actes del programa oficial:

Programa Oficial 34 Aplec Internacional Elvas 2022 – Adifolk

DIVENDRES 26 D’AGOST

18.00 h · Cine Teatro municipal d’ElvasRecepció institucional a Catalunya i als grups participants. Hi va anar una parella en representació de la colla i per obsequiar les autoritats locals.

19.30 h · Praça da República – Ballada de Sardanes popular.

22.00 h · Praça da República – Espectacle de benvinguda del 34è Aplec Internacional Elvas. Galop d’entrada i Tirabols.

DISSABTE 27 D’AGOST

11.00 h · Rua / Praça da República– Gran cercavila de l’Aplec. A l’arribada a la Plaça da República, gran Tirabol, ball final amb totes les colles.

12.30 h · Praça da República – Ballada de sardanes amb exhibició de les colles sardanistes Maig i Sol Ixent, modalitat de lluïment i punts lliures.

21.00 h · Praça da República – Espectacle “La Festa Major a Catalunya”. Sardana d’exhibició de les colles sardanistes Maig, Aires Gironins, Nova Tarragona Dansa i Sol Ixent.

DIUMENGE 28 D’AGOST

21.00 h · Praça da República – Cloenda oficial del 34è Aplec Internacional, amb la participació de tots els grups.

Aquesta és la segona colla del Grup Sardanista Maig que hi és convidada, la primera va ser la colla Xàldiga que va participar en 7 edicions, a continuació us les detallem:

  • 2012 – Budapest (Hongria) – 25è Aplec Internacional
  • 2013 – Verona (Itàlia) – 26è Aplec Internacional
  • 2014 – Timisoara (Romania) – 27è Aplec Internacional
  • 2015 – Torí (Itàlia) – 28è Aplec Internacional
  • 2016 – Perpinyà (França, Catalunya Nord) – 29è Aplec Internacional
  • 2017 – Ostrava (República Txeca) – 30è Aplec Internacional
  • 2019 – Copenhaguen (Dinamarca) – 32è Aplec Internacional

Va ser un immens plaer gaudir una nova edició d’aquesta festa de la cultura catalana que és possible gràcies als centenars de persones que formen les agrupacions, colles, grups, etc i els acompanyants que els ajuden. La colla Maig va portar una expedició d’una cinquantena de persones entre dansaires i familiars.