Arxiu de categories 50è aniversari

Sopar temporada 2015 – 50è aniverari 30-01-2016

El Restaurant “The Chipiron”, situat al Moll del Maremagnum, va acollir el dissabte 30 de gener el sopar de cloenda dels actes del 50è aniversari i de la temporada 2015.

Molts dansaires, exdansaires, pares i mares, amics del Grup Maig van aplegar-se per fer l’entrega dels obsequis de la temporada, van compartir fotografies i records, tot en un clima de bon rotllo i bonhomia. L’obsequi enguany ha sigut el Llibre dels 50 anys i la Copa de cava gravada amb el logotip. També vam fer l’entrega dels regals a la Tere, la Montserrat, l’Enric, en Toni Valls i al Victor Duaigües.


Per veure el reportatge fotogràfic complet premeu aquí.

Ceret 18-07-2015

Com sempre un magnífic cap de setmana a Ceret al Festival de Sardanes els dies 17,18 i 19 de juliol de 2015.
Aquest any, la Xàldiga va pujar a l’audició de divendres al vespre i dissabte al matí ja va comptar amb la resta de grup a la ballada. A continuació tingué lloc la recepció a l’Ajuntament on el Foment de la Sardana va homenatjar la Colla Maig pel seu 50è aniversari, l’Esbart Joventut de Perpinyà pel seu 60è i la Colla Violetes del Bosc pel seu 7oè aniversari. El Grup Maig i les Violetes van fer entrega d’un obsequi al Foment pels 40 anys seguits de participació al Festival de Ceret.


A la tarda, el galop pels carrers on la Xàldiga va quedar 1a empatada amb Violetes, i seguidament el Concurs a la plaça de braus Les Arenes.
La Xiroia va quedar 3a d’infantils, la Xàldiga 2a i la Maig 4a de grans i Dansaires de Maig 5a de veterans. Felicitem també als comptadors de la Maig i de Dansaires ja que a la segona revessa van ser les úniques colles que la van encertar.

També i com de costum vam acabar el cap de setmana al Restaurant Manrella de La Vajol tot fent un dinar de germanor exquisit entre amics.

Per veure totes les fotografies premeu aquí.

50è aniversari a Sant Andreu 03-05-2015

El diumenge 3 de maig de 2015 es va celebrar al barri de Sant Andreu el segon acte dins del 50è aniversari del Grup Sardanista Maig. Al matí es va celebrar una ballada de sardanes a la plaça d’Orfila amb la Cobla Ciutat de Terrassa, i es van interpretar entre d’altres “25 anys de Xiroia” de Dani Gasulla, “Colla Maig” de Tomàs Gil, “Colla Xàldiga” de Carles Santiago o “Dansaires de Maig” de Josep Clavé. Després de la mitja part es va estrenar la sardana del 50è, titulada “M@ig 50” de Jordi Paulí.

Un cop acabada la ballada tots els assistents van dirigir-se cap a La Lira on es va celebrar un dinar de germanor al carrer Coroleu i es va fer entrega de l’auca de la Colla Maig, amb text de Joan Casals de Dansaires de Maig i il·lustracions a càrrec de la dansaire de la colla Xàldiga Anna Segarra.

A ben dinat els geganters, els membres de l’Esbart Maragall i les colles del grup van iniciar una cercavila des de La Lira fins la plaça d’Orfila. Allà s’hi va celebrar l’espectacle titulat “I tu, com la balles?” amb la resta d’entitats de cultura popular de Sant Andreu de Palomar, barri on té els orígens i la seva seu social el Grup Sardanista Maig.

L’espectacle va ser ideat com una fusió de la sardana esportiva amb les diferents manifestacions de cultura popular, tot barrejant-se entre elles i creant un clima de festa al bell mig de la Plaça Orfila.
Hi podeu trobar les sardanes “El cavaller enamorat” de Ricard Castells, “Record de Calella” de Vicenç Bou, “50 anys fent camí” de Joan Jordi Beumala, “Esplais” de Joaquim Serra, “El foc de Castelló” d’Antoni Agramont i “Colla Maig” de Tomàs Gil i Membrado.

Hi van participar les colles sardanistes Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.

I d’altra banda, agraïm la participació de les següents entitats de Sant Andreu de Palomar:
– Foment Sardanista Andreuenc
– Esbart Maragall
– Germandat de Trabucaires, Grallers i Geganters de Sant Andreu
– Grup Teatre La Lira i SomniTS
– Orfeó La Lira
– Puntaires de Sant Andreu de Palomar
– Satànica de Sant Andreu

Va ser un dia esplèndid, ple de retrobaments i de vivències, d’aquells que o bé que formen o han format part de la família del Grup Sardanista Maig.  Gràcies a tots per fer-ho possible!

Per veure el reportatge fotogràfic complet entreu aquí

50è aniversari a Montserrat 12-04-2015

El primer acte per commemorar el 50è aniversari del Grup Sardanista Maig va ser l’ascensió a Montserrat que es va celebrar el diumenge 26 d’abril de 2015. Una bona part dels dansaires van fer la pujada a peu des de Monistrol de Montserrat, tot passant una bona estona entre amics fent camí cap al monestir. La resta de membres van pujar amb el cremallera.

Un cop dalt es va fer una ofrena durant la Missa conventual aprofitant la visita a la muntanya santa de Catalunya,no obstant, la seva assistència era opcional, però van ser nombrosos els qui hi van acudir voluntàriament. Acabada l’actuació de l’Escolania de Montserrat els membres es van dirigir cap a la Plaça del Monestir on van començar una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà que va interpretar sardanes dedicades a les colles del Grup i la mítica “És la Moreneta” d’Antoni Carcellé.

A continuació les colles Dansaires de Maig, Xiroia i Maig van fer una exhibició tot ballant tant de lluïment com de punts lliures, a continuació en teniu un tastet.

Per veure el reportatge fotogràfic complet entreu aquí