Arxiu de categories Notícies

Cloenda Campionat de Catalunya 2023

Les 4 colles del nostre grup han recollit els premis del Campionat de Catalunya 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Cal destacar que la colla Xiroia ha obtingut el títol de Colla Completa en categoria infantil.

El matrimoni de la Montserrat Fabregat i el Lluís Cubedo de la colla Dansaires de Maig han rebut la insígnia pels 25 anys en actiu al món sardanista de competició.

Fotografies: Colla Sabadell

La colla Xiroia surt al programa Info K de SX3

BALLEM SARDANES AMB LA COLLA XIROIA

Sabeu què és una colla sardanista? Infants ballant sardanes? Són els dansaires de la colla Xiroia del Grup Sardanista Maig explicant què fan pel programa “InfoK” de SX3.
Són els actuals Campions de Catalunya i s’ha celebrat el 40 aniversari de la fundació de la colla a Barcelona.

La Xiroia celebra els 40 anys per Festa Major 2023

El dia 2 de desembre estem de celebració i és que CELEBREM ELS 40 ANYS de la colla XIROIA, la infantil del Grup Sardanista Maig de la SCE La Lira. Ho faran dins dels actes de Festa Major de Sant Andreu de Palomar.

Hem preparat diverses activitats per aquest dia tan especial (mireu foto 2).
A les 12:30h hi haurà una ballada de sardanes modernes amb la Cobla Contemporània.

La colla infantil del Grup Sardanista Maig ha guanyat els títols de Campions de Lluïment, Punts Lliures, Copa Catalunya i el Territorial de Barcelona Ciutat.

Us hi esperem a totes i tots!!

La colla Xiroia, campiona de Catalunya 2023

La colla Xiroia del Grup Sardanista Maig, s’ha proclamat a la Final de Valls Campiona de Lluïment 2023 de Catalunya de Sardana Esportiva, categoria infantil.

És el 8è títol acoseguit en la seva història just la temporada que la colla celebra el 40 aniversari de la fundació a la SCE La Lira.

Enhorabona a tothom que ho ha fet possible.

El GS Maig recapta 440€ per La Marató de TV3 al Dinar de Nadal

Després de la pandèmia el Grup Sardanista Maig ha recuperat un dels seus actes socials més esperats per socis i familiars: el Dinar de Nadal.

L’acte es va celebrar el 18 de desembre de 2022 a la Sala Sotacoberta de la SCE La Lira, seu del Grup Maig i va comptar amb l’assistència de més de 80 persones.

Aquest any es va tenir la iniciativa de col·laborar amb La Marató de TV3 fent un donatiu, a canvi se li regalava una bossa de l’entitat. Moltes gràcies a tots per haver passat la xifra dels 400,00€ donats.

Per altra banda es va tenir un record pel soci Enric Adrià que ens deixà aquest mes i l’Enric Capdevila va compartir amb els assitents la Medalla al Mèrit Sardanista rebuda uns dies abans a Balaguer durant la cerimònia dels Premis Capital de la Sardana.

La colla Maig al Internacional Community Day 2022

El dissabte 22 d’octubre de 2022 la colla Maig va ser convidada a participar a l'”Internacional Comunity Day” que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona.

La Cobla Contemporània va oferir mitja ballada de sardanes ben animades amb músiques de cinema, de Rosalía, Queen, entre d’altres i la colla va ajudar als turistes i públic assistent a fer els passos de la sardana.

Cal dir que va ser un èxit i esperem tornar-hi l’any vinent.

La Maig col·labora amb Ideal Barcelona per l’exposició “Dalí cibernètic”

L’IDEAL és un centre de cultura digital amb un equip tecnològic únic a Europa, que experimenta la immersió de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre art i societat.

El 26 de juliol de 2022 la colla Maig va rodar amb els artistes, fotògrafs i especialistes la seva col·laboració amb l’exposició “Dalí cibernètic“.

Per a més informació, com poder visitar l’exposició o comprar les entrades entreu al web https://idealbarcelona.com/

Convivències d’Estiu 2022

Entre el 9 i el 16 de juliol de 2022 es van celebrar les Colònies d’Estiu del Grup Sardanista Maig dedicades als infants de la colla infantil, la Xiroia.

Van ser uns dies trepidants gràcies a tot l’equip de monitors, al seu de cuina i als pares per confiar en el projecte que serveix per anar més enllà de la sardana i aprofundir en l’educació en el lleure.

S’ho van passar d’allò més bé, sobretot a la piscina d’Olvan, fent guerres d’aigua, jocs de nit, als àpats…o remullant-se al riu Llobregat.

El GS Maig celebra de nou el Sopar de Gala

El dissabte 2 d’abril de 2022 es va celebrar el Sopar de Gala de les Temporades 2020 i 2021 al Restaurant La Barca del Salamanca del barri de la Vila Olímpica de Barcelona.

Un any més es van reunir els socis, familiars i simpatitzants per compartir juntes les experiències i records dels concursos i exhibicions compartides.

Els socis van rebre els trofeus que s’han anat recollint al llarg de la temporada, es va obsequiar els capdansers i entrenadors i es va cloure, com no podia ser d’altra manera, ballant una sardana de germanor.

El GS Maig fa la Calçotada al Berguedà

S’ha convertit en una tradició la Calçotada que cada any organitza la nostra entitat pels socis al Berguedà com un dels actes socials rellevants del calendari.

Aquí veurem com vam xal·lar sucant el calçot.