Arxiu de categories Notícies

PerGrup Maig

El GS Maig recapta 440€ per La Marató de TV3 al Dinar de Nadal

Després de la pandèmia el Grup Sardanista Maig ha recuperat un dels seus actes socials més esperats per socis i familiars: el Dinar de Nadal.

L’acte es va celebrar el 18 de desembre de 2022 a la Sala Sotacoberta de la SCE La Lira, seu del Grup Maig i va comptar amb l’assistència de més de 80 persones.

Aquest any es va tenir la iniciativa de col·laborar amb La Marató de TV3 fent un donatiu, a canvi se li regalava una bossa de l’entitat. Moltes gràcies a tots per haver passat la xifra dels 400,00€ donats.

Per altra banda es va tenir un record pel soci Enric Adrià que ens deixà aquest mes i l’Enric Capdevila va compartir amb els assitents la Medalla al Mèrit Sardanista rebuda uns dies abans a Balaguer durant la cerimònia dels Premis Capital de la Sardana.

PerGrup Maig

La colla Maig al Internacional Community Day 2022

El dissabte 22 d’octubre de 2022 la colla Maig va ser convidada a participar a l'”Internacional Comunity Day” que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona.

La Cobla Contemporània va oferir mitja ballada de sardanes ben animades amb músiques de cinema, de Rosalía, Queen, entre d’altres i la colla va ajudar als turistes i públic assistent a fer els passos de la sardana.

Cal dir que va ser un èxit i esperem tornar-hi l’any vinent.

PerGrup Maig

La Maig col·labora amb Ideal Barcelona per l’exposició “Dalí cibernètic”

L’IDEAL és un centre de cultura digital amb un equip tecnològic únic a Europa, que experimenta la immersió de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre art i societat.

El 26 de juliol de 2022 la colla Maig va rodar amb els artistes, fotògrafs i especialistes la seva col·laboració amb l’exposició “Dalí cibernètic“.

Per a més informació, com poder visitar l’exposició o comprar les entrades entreu al web https://idealbarcelona.com/

PerGrup Maig

Convivències d’Estiu 2022

Entre el 9 i el 16 de juliol de 2022 es van celebrar les Colònies d’Estiu del Grup Sardanista Maig dedicades als infants de la colla infantil, la Xiroia.

Van ser uns dies trepidants gràcies a tot l’equip de monitors, al seu de cuina i als pares per confiar en el projecte que serveix per anar més enllà de la sardana i aprofundir en l’educació en el lleure.

S’ho van passar d’allò més bé, sobretot a la piscina d’Olvan, fent guerres d’aigua, jocs de nit, als àpats…o remullant-se al riu Llobregat.

PerGrup Maig

El GS Maig celebra de nou el Sopar de Gala

El dissabte 2 d’abril de 2022 es va celebrar el Sopar de Gala de les Temporades 2020 i 2021 al Restaurant La Barca del Salamanca del barri de la Vila Olímpica de Barcelona.

Un any més es van reunir els socis, familiars i simpatitzants per compartir juntes les experiències i records dels concursos i exhibicions compartides.

Els socis van rebre els trofeus que s’han anat recollint al llarg de la temporada, es va obsequiar els capdansers i entrenadors i es va cloure, com no podia ser d’altra manera, ballant una sardana de germanor.

PerGrup Maig

El GS Maig fa la Calçotada al Berguedà

S’ha convertit en una tradició la Calçotada que cada any organitza la nostra entitat pels socis al Berguedà com un dels actes socials rellevants del calendari.

Aquí veurem com vam xal·lar sucant el calçot.

PerGrup Maig

Represa a plaça. Ballada Can Fabra 11-04-2021

El diumenge 11 d’abril de 2021 va celebrar-se a la Plaça de Can Fabra del barri de Sant Andreu de Barcelona la primera ballada de sardanes després de les restriccions imposades per la crisi de la Covid-19.
El Foment Sardanista Andreuenc va tenir els permisos per desenvolupar l’acte amb control previ d’accés, va confeccionar una llista d’assistents i es van prendre precaucions com posar-se gel abans i després de cada sardana. Els balladors havien de dur en tot moment la mascareta tot i ser a l’exterior, només n’estaven exempts els músics de la Cobla Lluïsos de Taradell.
El Grup Sardanista Maig va reservar dues places perquè poguessin ballar-hi la colla gran i la veterana. També s’hi van afegir els més nens i nenes de la colla Xamosa que tenien moltes ganes de veure’s,

PerGrup Maig

Traspàs de Pere Figuerola, més de 50 anys al món sardanista

Lamentem comunicar-vos que ens ha deixat el soci i dansaire del Grup Sardanista Maig, en Pere Figuerola.
La seva llarga trajectòria, de més de 50 anys, va passar entre d’altres colles com Sol Ponent, Pedraforca o Ametller i posteriorment s’incorporà a la Maig. Any més tard ho va fer a Dansaires de Maig, colla amb la qual ha ballat fins el 2020. També és el pare de la Laura Figuerola, capdansera de les colles Xàldiga i Maig. Una pèrdua molt sentida pel qui també fou monitor durant les 40 edicions de l’escola de sardanes El Corte Inglés, així com també monitor d’altres cursets de sardanes.
La vetlla és des d’avui dilluns 8 de juny a partir de les 4 de la tarda a la sala 12 de Sancho d’Àvila. La cerimònia serà dimarts a 3/4 d’una de migdia (12:45).
Et trobarem a faltar, Pere. Una abraçada allà on siguis.

PerGrup Maig

El Grup Sardanista Maig ballem des de casa!

Us presentem la segona iniciativa del Grup Sardanista Maig des de la crisi del Covid-19: ballem en confinament.

A causa de la crisi sanitària s’han hagut de suspendre tots els actes sardanistes (ballades, concursos, aplecs…), no ens podem trobar per assajar ni anar de concurs o exhibició i per mantenir viu l’esperit que ens uneix entorn la sardana us hem preparat aquest vídeo. Des de casa seva els dansaires que formen les nostres colles de sardana esportiva s’han gravat  ballant la sardana “Maig 50” de Jordi Paulí interpretada per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

Hi han participat balladors de totes les edats, des dels més petits de la Xamosa, passant pels joves de la Maig, els grans de la Xàldiga i els veterans de Dansaires de Maig. Gràcies a tots els que hi heu participat així com també els que ho van fer a la primera activitat que va consistir en un joc d’endevinar el nom de les colles a través de les emoticones.

Esperem retrobar-nos tota la comunitat Grup Maig i la resta de colles sardanistes per les places del país ben aviat per tal de seguir compartint la vida entorn la sardana.

PerGrup Maig

Guanyadors concurs virtual de colles de sardana esportiva

En motiu del confinament a causa del Covid-19 el Grup Sardanista Maig va engegar una campanya a les xarxes socials per tal que qui ho volgués desxifrés a partir de les icones el nom de 30 colles sardanistes.

En primer lloc, volem donar les gràcies a tots els que heu participat en aquest concurs virtual de colles de sardana esportiva, esperem que us ho hagueu passat bé esbrinant el nom de les colles. Els que l’heu encertat felicitats i el Grup Sardanista Maig us convidarà a una beguda quan ens veiem.

Els guanyadors són:
– Núria Escudé
– Colla 9 de Novembre
– Montserrat Ferré
– Colla NINS
– Marçal Grinyó
– Joan Puig

Els resultats correctes eren els següents:

1. Riallera
2. Xàldiga
3. Arquiris
4. Dimoniets
5. Amunt i Crits
6. Guspira
7. Dolç Infern
8. Blanca Espurna
9. Maig
10.Estelats
11. Trenc d’Alba
12. Tren pinxo
13. 9 de Novembre
14. Llaç d’Amistat
15. Mirant al Cel
16. Montseny
17. Mans amigues
18. Mare Nostrum
19. Roure
20. Violetes del Bosc
21. Creixent
22. Dansaires de Maig
23. Xamosa
24. Rosa de Sant Jordi
25. ‍Dansaires del Penedès
26. ️Tarragona Dansa
27. Entre Boires
28. Dintre el Bosc
29. NINS
30. ‍Xerinola