Ceret 20-07-2013

Ceret 20-07-2013

Els dies 19,20 i 21 de juliol de 2013 es va celebrar el 45è Festival de la Sardana de Ceret (Catalunya Nord) i com cada any des de fa prop de 4 dècades les colles del Grup Sardanista Maig van participar en aquesta gran festa.
En aquesta ocasió amb les colles Xamosa als alevins, Xàldiga i Maig als grans i Dansaires de Maig als veterans.

Divendres a la nit se celebrà el gran aplec de sardanes amb les cobles Principal del Llobregat i Mil·lenària, les mateixes que dissabte al matí van tocar durant la sessió matinal de l’aplec a la plaça Picasso amb una acurada selecció de sardanes de gran qualitat musical. Acte seguit les colles es van dirigir cap a l’Ajuntament de Ceret per tal d’assistir a la recepció oficial. El president del Grup Sardanista Maig Roger Cunill va obsequiar a l’Ajuntament de Ceret i al Foment de la Sardana com agraïment pel tracte rebut durant l’incendi de l’Empordà del 2012. La vila de Ceret va acollir els dansaires i pares del grup la nit que l’incendi va acordonar el restaurant on estaven celebrant el dinar d’estiu.

A la tarda el galop de fantasia pels carrers on cadascuna de les colles competeix entre elles per demostrar quin és el més ben coreografiat, originalitat, execussió,etc. La colla Maig amb el galop “Ceret i Picasso” van guanyar la categoria gran.

A continuació, al vespre se celebrà a les Arenes (plaça de Braus) el 45è concurs de colles sardanistes vàlid pel campionat de colles lliures.
Pel que fa als resultats als alevins la colla Xamosa va quedar campiona del concurs. Als grans bon paper de les dues colles del Grup Maig ocupant el podi. La Maig va obtenir el 2n lloc i la Xàldiga el 3r, superades només per la també barcelonina Violetes del Bosc. Als veterans la Dansaires de Maig va quedar en 4rt lloc dels 10 en joc.
Per tant, les colles van oferir una bona ballada.


Classificacions

Alevins:
1r Xamosa, 2n Quitxalla de Galzeran, 3r Petits Ceretans.

Veterans:
1r Sabadell, 2n Aires Gironins, 3r Albera Dansa, 4t Dansaires de Maig, 5è Amics Ceretans, 6è Entre Boires, 7è Sempre Laietans, 8è Cireres de Ceret, 9è Tramuntana.

Grans:
1r Violetes del Bosc, 2n Maig, 3r Xàldiga, 4t Galzeran, 5è Amistat, 6è Ceret 2013, 7è Montseny, 8è Dolç Infern, 9è Aqua Calidae.

El programa que es va interpretar la cobla Principal del Llobregat van ser:

1a sardana lluïment: Catalunya d’Enric Morera
2a sardana lluïment: Gelosa de Manel Saderra Puigferrer
3a sardana lluïment: Que ballin els àngels de René Picamal
4a sardana lluïment: Roses de Tardor de Fèlix Martínez i Comín
5a sardana revessa: no resolta per cap colla
6a sardana germanor: L’aplec de la muntanya de Manel Saderra Puigferrer

L’endemà i com cada any van anar al dinar d’estiu al restaurant Manrella de La Vajol (Alt Empordà).

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta