Copa Catalunya – Montblanc 28-07-2018

Copa Catalunya – Montblanc 28-07-2018

El dissabte 28 de juliol de 2018 tingué lloc la final de la 1a edició de la Copa Catalunya organitzada per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Un format recuperat d’anys enrere i posat novament en servei per tal que la competició del concurs sigui a partir d’eliminatòries colla contra colla amb la posterior classificació en semifinals i final.
A més les sardanes de la fase classificatòria i semifinals eren de tan sols 5 tirades, a excepció de la sardana de les colles finalistes que s’interpretà de 7 tirades.

En aquesta primera edició hi van participar un total de 6 colles grans i 4 veteranes. En ambdues categories s’hi van inscriure les colles del Grup Sardanista Maig de la respectiva categoria, la Xàldiga als grans i Dansaires de Maig als veterans.

La 1a sardana ballada pels grans i vàlida per l’eliminatòria va ser “L’Antoni i la Montserrat” de Ricard Viladesau i la colla Xàldiga va competir contra la Nova Tarragona Dansa a la qual va guanyar. A la mateixa ronda competien les colles Riallera contra Dansaires del Penedès.

La 2a sardana, vàlida per la semifinal de veterans, va ser “La flama de la sardana” de Tomàs Gil. La colla Dansaires de Maig va guanyar el duel contra Encara Hi Som i classificant-se així per la final de la mateixa manera que ho va fer la Toc de Dansa contra la Penedès.

La 3a sardana era vàlida per la semifinal dels grans. La colla Xàldiga va competir contra la Mare Nostrum, classificada de facto a la semifinal com a campiona del Territorial de BCN Ciutat. En aquesta ocasió els de la faixa blava es van classificar per la final. En aquesta mateixa sardana competia la Riallera que tampoc va superar la Mans Amigues que també jugava amb el mateix avantatge que la Mare Nostrum.

La 4a sardana, “Angelina” de Vicenç Bou, era la fase de repesca dels grans. Les colles Xàldiga i Riallera van superar respectivament a Dansaires del Penedès i Nova Tarragona Dansa, classificant-se doncs per la final de consolació.

La 5a sardana, “Montserrat Avellaneda” de Josep Auferil, era la final de consolació dels grans i veterans. La Xàldiga va competir contra la Riallera la qual quedà per davant de la nostra colla. Als veterans Encara Hi Som es va imposar a la Penedès.

La 6a sardana, “Gentil Adrianna” de Manel Balasch, era la final de la Copa. Als grans la Mare Nostrum va superar Mans Amigues i als veterans Toc de Dansa va guanyar a Dansaires de Maig.

Cal destacar que la colla Xàldiga hi va assistir amb una plantilla mixta de dansaires entre Xàldiga i la juvenil Maig. A més valorem positivament la recuperació d’aquest format i esperem que en posteriors edicions s’acabin d’inscriure moltes més colles.

Així doncs en aquesta primera edició les colles del Grup Maig han tingut un paper destacat sobretot perquè Dansaires de Maig s’ha proclamat subcampiona. Enhorabona!

Vegeu també:
Classificació Copa Catalunya 2018

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta