BCN-Poblenou 21-05-2017

BCN-Poblenou 21-05-2017

El diumenge 21 de maig es va celebrar el 29è Concurs de Colles Sardanistes organitzat per la Comissió de Festes del Poblenou i celebrat als Jardins del Doctor Trueta de Barcelona.

Era la segona jornada del Campionat Territorial de Barcelona Ciutat i el Grup Sardanista Maig hi va participar amb les tres colles que hi competeixen, la Xiroia, la Xàldiga i Dansaires de Maig.

La colla Xiroia va ser l’única colla infantil i per tant va obtenir el 1r lloc sense cap impediment, no obstant això és aprofitat per provar nous dansaires.


Als grans, la colla Xàldiga va obtenir el ja tradicional 3r lloc darrere les inamovibles Violetes del Bosc i Mare Nostrum. Les sardanes que van ballar foren “Al mestre Puigferrer” de Josep Coll Ferrando i “La platja dels bots” d’Alfred Abad.
Per altra banda, cal destacar que les dotze dansaires que van participar amb la Xàldiga, quatre són noves incorporacions.

La colla Dansaires de Maig va aconseguir una bona ballada tot i que el resultat final fou empatat al 2n lloc amb Sempre Laietans i la Bella Roure es va imposar sense dificultats. Les composicions “66 Aplecs 99” de Carles Santiago i “Despatem els 60” de Joan Jordi Beumala són les que van interpretar les colles veteranes.

La sardana revessa va ser resolta per la colla Xàldiga però va ser mal repartida.
La música va anar a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà.

Una quinzena de nens i nenes procedents de l’Escola de Sardanes d’El Corte Inglés van ballar les dues sardanes de lluïment per tal que veiessin una competició de sardana esportiva en viu. Els monitors d’aquests nens són membres del Grup Sardanista Maig.

Vegeu també:
Classificacions 2017 a Poblenou

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta