50è aniversari a Sant Andreu 03-05-2015

50è aniversari a Sant Andreu 03-05-2015

El diumenge 3 de maig de 2015 es va celebrar al barri de Sant Andreu el segon acte dins del 50è aniversari del Grup Sardanista Maig. Al matí es va celebrar una ballada de sardanes a la plaça d’Orfila amb la Cobla Ciutat de Terrassa, i es van interpretar entre d’altres “25 anys de Xiroia” de Dani Gasulla, “Colla Maig” de Tomàs Gil, “Colla Xàldiga” de Carles Santiago o “Dansaires de Maig” de Josep Clavé. Després de la mitja part es va estrenar la sardana del 50è, titulada “M@ig 50” de Jordi Paulí.

Un cop acabada la ballada tots els assistents van dirigir-se cap a La Lira on es va celebrar un dinar de germanor al carrer Coroleu i es va fer entrega de l’auca de la Colla Maig, amb text de Joan Casals de Dansaires de Maig i il·lustracions a càrrec de la dansaire de la colla Xàldiga Anna Segarra.

A ben dinat els geganters, els membres de l’Esbart Maragall i les colles del grup van iniciar una cercavila des de La Lira fins la plaça d’Orfila. Allà s’hi va celebrar l’espectacle titulat “I tu, com la balles?” amb la resta d’entitats de cultura popular de Sant Andreu de Palomar, barri on té els orígens i la seva seu social el Grup Sardanista Maig.

L’espectacle va ser ideat com una fusió de la sardana esportiva amb les diferents manifestacions de cultura popular, tot barrejant-se entre elles i creant un clima de festa al bell mig de la Plaça Orfila.
Hi podeu trobar les sardanes “El cavaller enamorat” de Ricard Castells, “Record de Calella” de Vicenç Bou, “50 anys fent camí” de Joan Jordi Beumala, “Esplais” de Joaquim Serra, “El foc de Castelló” d’Antoni Agramont i “Colla Maig” de Tomàs Gil i Membrado.

Hi van participar les colles sardanistes Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.

I d’altra banda, agraïm la participació de les següents entitats de Sant Andreu de Palomar:
– Foment Sardanista Andreuenc
– Esbart Maragall
– Germandat de Trabucaires, Grallers i Geganters de Sant Andreu
– Grup Teatre La Lira i SomniTS
– Orfeó La Lira
– Puntaires de Sant Andreu de Palomar
– Satànica de Sant Andreu

Va ser un dia esplèndid, ple de retrobaments i de vivències, d’aquells que o bé que formen o han format part de la família del Grup Sardanista Maig.  Gràcies a tots per fer-ho possible!

Per veure el reportatge fotogràfic complet entreu aquí

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta