Barcelona – La Mercè 26-09-2021

Barcelona – La Mercè 26-09-2021

El diumenge 26 de setembre de 2021 es va celebrar la 71a edició del Concurs de Colles Sardanistes de la ciutat de Barcelona, tot i que tradicionalment se celebrava al Pla de la Catedral, enguany per les mesures de prevenció del Covid-19 s’ha desenvolupat a la plaça de la Cascada del Parc de la Ciutadella, al districte de Ciutat Vella.

Aquest acte s’emmarca dins de la Festa Major de la Mercè i és dels més antics i és organitzat per la Federació Colles Sardanistes de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

L’esdeveniment es va celebrar amb un escrupolós protocol. En són exemple les mesures de reserva d’entrada prèvia amb seient assignat, l’entrada esglaonada, l’ús de la mascareta obligatori excepte pels balladors durant el lluïment, vestuaris separats per grups bombolla, etc.

Puntualment a les 11 del matí la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona va engegar el galop d’entrada “Toc de festa” de Joan Vilà que presentà les 26 colles vingudes d’arreu de Catalunya. Aquest concurs era la 1a jornada del Campionat de Catalunya Gran i Veterà 2021; per tant, per les colles Xàldiga i Dansaires de Maig respectivament.

La Xàldiga va presentar-s’hi amb algunes baixes i va tirar d’ajudes, a mig concurs va tenir un lesionat, fet que va complicar les aspiracions de la blanc-i-vermella. En aquesta 1a jornada del campionat nacional va obtenir el 6è lloc dels 7 disputats tot i no ser unànim. Les sardanes de lluïment vàlides van ser “Camí de la UNESCO” d’Anna Abad, “Exaltació” de Lluís Albert i “L’ermita de Collbàs” de Francesc Mas Ros.

La Dansaires de Maig va afrontar la jornada amb ganes des de la represa dels assajos al setembre. Les noves incorporacions d’aquesta temporada, la incorporació del nou estil de ballar en consonància amb la resta del Grup i l’augment de l’exigència fan que es denoti una millora progressiva. A la classificació va obtenir el 6è lloc dels 8 possibles. A més, els nois van estrenar vestuari que retorna al tradicional amb camisa blanca i faixa vermella. Les sardanes de lluïment puntuables foren “Ofrena a Terrassa” de Ricard Viladesau i “A l’ombra de la Rectoria” de Joan Ll. Moraleda.

A les colles lliures, la Xamosa empatà al 1r lloc i s’ho passen d’allò més bé (sobretot quan els van entregar les llaminadures). La Maig s’emportà el 1r lloc juvenil i  resolgueren correctament la revessa.

La sardana de germanor va ser “Colles de Barcelona” de Dani Gasulla. A continuació, les autoritats van fer els parlaments i la posterior entrega de trofeus que va comptar amb la presència de Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’ICUB; Xavier Tresserres, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes i David Jané, president de Colles de Barcelona.

Aquest va ser el 4t concurs celebrat aquesta temporada a la ciutat (Sant Andreu, Poblenou i el Born).

Classificacions 2021 a BCN Ciutadella

Parcials Grans i Veterans 2021 a BCN Ciutadella

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta