Valls 03-11-2019

Valls 03-11-2019

El diumenge 3 de novembre de 2019 Valls va acollir la Final del Campionat de Catalunya en les categories alevins, infantils i juvenils, concretament de la modalitat de lluïment. Com sempre, concurs organitzat pel Foment de la Sardana Unió Anelles de la Flama.

La Grup Sardanista Maig hi va competir amb dues anelles d’aquestes categories, als alevins la Xamosa que hi concorria provisionalment en 3r lloc i la Maig, als juvenils, que hi arribava amb 1 punt d’avantatge respecte la Nova Tarragona Dansa.
Per tant, l’emoció estava garantida sobretot a la categoria juvenil entre les dues primeres classificades. El concurs s’havia de celebrar com és habitual a la Plaça del Pati però el fort vent va obligar a desplaçar la jornada a la Sala Kursaal.

La Cobla Contemporània va encarregar-se de la part musical que amb el galop d’entrada es va donar pas a les tandes de lluïment. A les colles lliures grans la Xàldiga s’emporta el 1r lloc davant de Dansaires del Penedès i Amunt i Crits.
Pel que fa al campionat aleví la Xamosa obté el 3r lloc en ambdues sardanes darrer de Trapelles i Dimoniets. La Maig quedà en 2n lloc del concurs de Valls però en canvi per 1 punt va quedar Campiona Juvenil 2019 de Lluïment.
Una temporada que ha estat irregular fins al juliol però que a partir de setembre es van començar a pujar a les primeres posicions. Aquesta tendència ascendent ha fet que la colla fundada el 1965 i la degana de la nostra entitat es proclami campiona al mateix lloc que ho va fer la colla Xàldiga el 2011 i 2012 també a la categoria juvenil.

Per tal de recordar la fita els dansaires juvenils van rebre una samarreta i es va penjar una pancarta al pavelló per felicitar-los pels èxits assolits.

El Grup Sardanista Maig hem potenciat la formació de dansaires en les categories júniors des de l’any 1982 amb la fundació de la colla infantil Xiroia. Any rere any, nous balladors i balladores debuten i s’incorporen en aquesta família de la sardana de competició a través de la nostra entitat i el més important és que transmetem uns valors a través de la dansa.

Classificacions 2019 a Valls

Parcials Campionat Aleví i Juvenil 2019 a Valls

Galeria d’imatges Valls 2019

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta