Palauet Albéniz 24-09-2019

Palauet Albéniz 24-09-2019

Els dies 21, 22 i 24 de setembre de 2019 els jardins del Palauet Albéniz de Barcelona van acollir durant la Festa Major de la ciutat comtal, “La Mercè“, el cicle de dansa catalana que van protagonitzar els esbarts dansaires i colles sardanistes grans de la capital catalana.

El Grup Sardanista Maig hi va participar el 24 de setembre a les 17h amb la colla Maig reforçada per dansaires de la colla Xàldiga amb la finalitat de mostrar als allí presents la sardana de competició a través de les seves modalitats.

Pel que fa a la sardana de lluïment la Cobla Sabadell, dirigida per Joan Gómez, va interpretar “Somni” de Manel Saderra i Puigferrer que va ser ballada per la colla junt al ballarí Pol Jiménez, especialitzat en dansa espanyola. Sens dubte es va presentar una fusió d’estils que va impressionar i agradar als espectadors.
Cal destacar que la nostra entitat està acostumada a les fusions amb d’altres gèneres ja que hem fet espectacles com la sardana aèria, hem ballat una sardana a ritme de rumba amb la Carrau o bé al ritme de les campanes del Palau de la Generalitat.
A continuació la colla va oferir en la modalitat de punts lliures, la més espectacular, la sardana “Palau del vent” de Pau Marons.
Per tancar l’acte es va convidar al públic a ballar juntament amb la colla la sardana de germanor “Jorn alegre” de Josep Serra, va ser una rotllana força concorreguda.

Agraïm un any més la confiança dipositada en nosaltres i esperem que l’any vinent ens hi retrobem. Necessitem el suport de l’Ajuntament del cap i casal per fer visible la nostra dansa.

Aquest esdeveniment l’organitzà l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta