Ceret 21-07-2018

Ceret 21-07-2018

El dissabte 21 de juliol de 2018 es va celebrar a Ceret (Catalunya Nord) el 61è concurs de colles sardanistes emmarcat en els actes del 61è Festival de la Sardana a partir de les 22h.

Aquest concurs és un clàssic de la temporada competitiva però enguany en comptes de ser concurs lliure, com havia sigut en els darrers anys, va ser vàlid per la fase de repesca del Campionat de Catalunya Gran i Territorial de les Comarques Gironines.

A la fase de repesca del Campionat de Catalunya Gran hi va participar la colla Xàldiga que s’havia classificat a la fase inicial per següent ronda. A les colles lliures hi van participar la Maig als juvenils i Dansaires de Maig als veterans.

Pel que fa a les sardanes de lluïment del campionat nacional es van interpretar “La mil…25” de Frederic Guisset, “Castell d’Aro” de Joan Gibert i “El cant dels Pirineus – Orientals” de Galdric Vicens. En total 4 colles grans competien en aquesta 2a jornada de repesca. La colla Xàldiga va obtenir unes puntuacions que li van donar el 3r lloc darrere de Mans Amigues i Riallera i passant només davant de Conti 2000. El bon nivell de les colles a aquestes altures de la temporada assegurava un frec a frec que es va traduir en unes parcials gens unànims.

No obstant això la nostra colla gran s’ha classificat per la Final A que començarà a Barcelona el 23 de setembre, seguirà a Terrassa el 14 d’octubre, l’1 de novembre a Girona i acabarà l’11 de novembre a Balaguer. Les colles que hi competiran són: Mare Nostrum, Violetes del Bosc, Xàldiga, Mans Amigues i Riallera. A la final B hi competiran Conti 2000, Mirant al Cel, Dolç Infern i Encís.

Pel que fa a les colles lliures la colla Dansaires de Maig va obtenir el 6è lloc ballant les sardanes “L’aplec de tardor” de Conrad Saló i “L’aplec de Banyoles” de Claude-Henry Joubert. Als juvenils la colla Maig obté el 1r lloc tot i una errada de repartiment en la 1a sardana. A més no va resoldre correctament la sardana revessa.

A part de la competició a la tarda hi va haver una ballada de sardanes amb la cobla Els Casenoves que es va celebrar a la Sala de la Unió per causes meteorològiques. Acte seguit es va obsequiar a les colles a la recepció oficial a l’Ajuntament que també va fer un homenatge a les colles Galzeran i Laietans. Va finalitzar l’acte amb un piscolabis.

Vegeu també:
Classificacions 2018 a Ceret
Parcials Campionat Gran Repesca 2018 a Ceret

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta