Reus 18-06-2017

Reus 18-06-2017

El diumenge 18 de juny de 2017 tingué lloc el Concurs de Colles Sardanistes de Reus, celebrat a la Plaça de la Llibertat, lloc des d’on fa anys que s’hi celebra.
Aquest concurs era vàlid per la fase prèvia del Campionat de Catalunya Grans A i per tant per la Colla Xàldiga. Per altra banda també era puntuable per la Repesca de Veterans i pel Territorial Comarques Tarragonines.

La primera sardana ballada fou la revessa, que no fou resolta correctament per la nostra colla. A continuació la Cobla La Principal de Tarragona interpretà la primera sardana de lluïment, “Rotllana d’or” de Daniel Gasulla, on la Xàldiga obtingué el 4rt lloc amb 11 punts. La segona i quarta sardana va ser ballades per les colles de Repesca Veterans. A la tercera, “Vells amics” de Joaquim Serra, la roig-i-negre obtingué novament el 4rt lloc amb 12 punts. A la cinquena sardana, la tercera de les colles grans, el resultat fou sentenciador, un 4rt lloc tot i que amb 9 punts, molt més a prop de les tres capdavanteres. Per altra banda la composició interpretada fou “Sant Llorenç, gran reserva” de Pitu Chamorro. La sardana de germanor fou “En Pere Ganxet” de Josep Maria Baiges.

Reus, juntament amb Figueres, han sigut els dos concursos vàlids per la fase prèvia del Campionat de Catalunya Gran A. Les colles que accedeixen directes a la Final A són: Violetes del Bosc, Mare Nostrum i Mans Amigues. La Colla Xàldiga haurà d’assistir a la repesca juntament amb Riallera, Conti2000, Encís i Mirant al Cel. D’aquest grup en sortiran les escollides per romandre al Grup A aquelles que la temporada 2016 hi hagin competit o bé de pujar de categoria si eren al Grup B.

Cal destacar el bon paper fet per la nostra colla fins ara al Campionat ja que tenint el repte de portar a Ostrava (Rep. Txeca) la representació de la dansa catalana ha suposat aparcar en part la vessant competitiva que es reprendrà a la fase de Repesca al juliol.


Vegeu també:
Classificacions 2017 a Reus
Parcials Campionat Gran – grup A 2017 a Reus

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta