Balaguer 06-11-2016

Balaguer 06-11-2016

El diumenge 6 de novembre de 2016 es va celebrar el 55è Concurs de Colles Sardanistes de la Ciutat de Balaguer, capital de la Noguera.
A partir de les 12 del migdia un total de 42 colles van iniciar el galop d’entrada a la Plaça del Mercadal al so de la Bellpuig Cobla.
El Grup Sardanista Maig hi vam participar amb dues colles: la Xiroia i la Xàldiga.
Aquest concurs era vàlid per la Final del Campionat de Catalunya Gran Final A, i per tant, per la Colla Xàldiga, i d’altra banda pels Veterans Final A.
La primera sardana ballada per les colles grans fou “Per tu, Rita” de Manel Saderra i Puigferrer, una sardana ben airosa, fàcil per l’estil de punteig “Grup Maig”. La Xàldiga tot i mostrar un bon conjunt no va aconseguir el tercer lloc. La segona sardana fou “Remors de Palamós” de René Picamal, una composició més recent, alegre i amb caràcter amb la que es classificà al 4rt lloc novament. La tercera sardana ballada per les grans fou “L’estadi nou” de Francesc Mas i Ros, caracteritzada pels fora d’aire, la van gaudir molt.


Balaguer era l’última jornada d’aquest campionat, per tant després dels concursos de Lloret de Mar, Barcelona i Terrassa les classificacions finals del Campionat Gran Final A 2016 són: 1r Mare Nostrum, 2n Violetes del Bosc, 3r Mans Amigues, 4t Xàldiga, 5è Tarragona Dansa i 6è Riallera.
Felicitem el gran paper que ha jugat la Colla Xàldiga al campionat de lluïment, tot i l’absència a Lloret en motiu del casament ha aconseguit una plaça ben merescuda.
La Colla Xiroia va participar a Balaguer com a colla lliure i es va classificar en 1r lloc de 5 colles participantse que li va servir per preparar la Final Infantil de Valls. Enhorabona pel resultat!
En acabar la lectura dels resultats ens vam fer una foto tots els dansaires del Grup presents.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Balaguer
Parcials Campionat Gran – Final A 2016 a Balaguer
Vídeo 1a sardana a Balaguer 2016
Vídeo 3a sardana a Balaguer 2016

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta