Puig-reig 30-10-2016

La Colla Xàldiga va ser convidada als actes de celebració del 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista De Puig-Reig. Al matí hi hagué mitja ballada de sardanes amb exhibició de galop d’entrada i lluïment de la sardana “Mar de xaloc” de Vicenç Bou a càrrec de les colles Xàldiga, Violetes del Bosc, Dintre el Bosc i l’amfitriona. A continuació vàrem assistir a la inauguració del monument a Ramon Noguera, fundador de l’aquesta colla que fou l’embrió de la Coral Polifònica de Puig-reig. La Cobla La Principal de la Bisbal i el públic vam poder ballar la sardana composada per ell “Pobrets i alegrets” després que la Coral interpretés a capella la sardana “La jove” de Josep Saderra amb lletra de Noguera. A continuació vam assistir al dinar de germanor.


A la tarda, pels volts de les 18:30 s’iniciava el concert amb la Cobla La Principal de la Bisbal. A la primera part es van interpretar cinc sardanes per cobla, dues d’elles eren obligades com la magistral interpretació de “Tenores flamejants” de Ricard Viladesau, obligada de dues tenores i “Vora el niu” d’Enric Sans, obligada de flabiol.
A l’inici de la segona part era el torn de l’exhibició de les colles sardanistes en la modalitat de punts lliures. La Xàldiga ballà la sardana “Palafrugell i Tamariu” de Conrad Saló i que fou aplaudida efusivament durant minuts. Els companys de les Violetes del Bosc van mostrar “Please don’t stop the music” de Marc Timón.


A continuació arribava el torn de la Coral Polifònica de Puig-reig que, juntament amb la cobla bisbalenca van oferir sis sardanes cantades. La darrera d’elles composada per Ramon Noguera, “Pregària de Pau”, que fou ballada també per totes les colles, membres de les entitats i públic.
Agraïm el tracte rebut i us encoratgem des del Grup Sardanista Maig a pel 65è amb la mateixa empenta.

Deixa un comentari

 

 

 

Pots fer servir aquests HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>