Arxiu mensual 26 de febrer de 2018

PerGrup Maig

Cloenda Campionat de Catalunya Temporada 2017 (Figueres 25-02-2018)

Figueres, i en concret Vilatenim, va acollir la cloenda del 59è Campionat de Catalunya de colles sardanistes celebrat l’any 2017.
Els parlaments de les autoritats encapçalades per Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes; Joaquim Rucabado, President de la Confederació Sardanista i Marta Felip, alcaldessa de Figueres van donar el tret de sortida de la trobada.

L’acte va seguir amb l’entrega de les insígnies d’or pels 25 anys en actiu a l’àmbit sardanista competitiu i l’or blanc pels que compleixen 50 anys d’activitat. En el cas del Grup Sardanista Maig, la Carme Sardà i en Jordi Barbé van rebre l’insígnia dels 25 anys i en Carles Marín la dels 50 anys, tots tres membres de la Colla Dansaires de Maig.


A continuació es va realitzar l’entrega de trofeus per les colles premiades al Campionat Nacional i el Grup Sardanista Maig hi va comptar amb 3 colles. A la categoria infantil la colla Xiroia va obtenir el 2n lloc de la classificació de colla completa, és a dir, de la suma dels llocs obtinguts en les tres modalitats puntuables al Campionat de Catalunya: lluïment, punts lliures i revesses.
Pel que fa als grans la Colla Xàldiga va obtenir el 4rt lloc i als veterans la Colla Dansaires de Maig va sentenciar el 10è lloc.

Acte seguit hi hagué un concert a càrrec de l’orquestra Verstile del Casino Menestral de Figueres i hem de dir que s’emmarcà dins del programa d’actes de Figueres, Capital de la Sardana 2017. Després del dinar i l’entrega dels trofeus del Campionat Territorial de Girona, l’Àrea de Campionat de la UCS va presentar el Campionat 2018 en una reunió.

Hem d’afegir que la cloenda es va celebrar en una carpa als afores de la ciutat, en una mena de polígon industrial i hagués sigut més confortable desenvolupar-la en un lloc més cèntric, amb granges per esmorzar a mesura que arribaven les colles, etc. Amb prou feines van trobar en tot l’entorn un bar obert. Dit això, dins la carpa hi havia aire calent. Esperem que aviat la cloenda del Campionat de Catalunya de la UCS recuperi el format de cap de setmana i que fomenti la cohesió entre colles.

PerGrup Maig

Festes Santa Eulàlia 10-02-2018

El dissabte 10 de febrer de 2018 es va celebrar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona la tradicional ballada de sardanes en motiu de les festes de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat comtal.

L’acte l’organitza la Federació Colles Sardanistes de Barcelona i va convidar les colles Maig i Xamosa del Grup Sardanista Maig per tal de mostrar la sardana esportiva.
Enguany, però es va comptar amb la novetat que la formació encarregada de la part musical, la Cobla Contemporània, és coneguda arreu del país per la interpretació de sardanes basades amb motius de cançons de pop, rock, cinema, etc.

PerGrup Maig

Cloenda Territorial BCN Ciutat Temporada 2017 (03-02-2018)

El Casinet d’Hostafrancs de Barcelona va acollir el dissabte 3 de febrer de 2018 la cloenda de Campionat Territorial de Barcelona Ciutat i del Campionat de Comarques Barcelonines de la temporada 2017.

Primer de tot la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona va oferir un concert de música de cobla. Els parlaments de les autoritats presents a l’acte foren de David Jané, president de la Federació Colles Sardanistes de Barcelona; Àlex Coca, president de la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona Comarques i Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

A continuació es va realitzar l’entrega de trofeus. Les colles del Grup Sardanista Maig participen al Territorial de Barcelona Ciutat, la Xiroia va recollir el 1r lloc dels infantils, la Xàldiga el 3r dels grans i la Dansaires de Maig el 2n de veterans. La Maig va obtenir un record com a colla lliure.

Acte seguit es va celebrar el sopar pica-pica a peu dret amb tots els assistents. Després es va desenvolupar el tradicional concurs de balls de saló. Un total de 10 parelles hi van concursar i els guanyadors foren en Gerard i l’Eva del Grup Maig. Una bona vetllada per compartir amb amics i coneguts del món competitiu.