Arxiu mensual 6 de desembre de 2016

PerGrup Maig

Final Punts Lliures a Manresa 27-11-2016

Manresa, i concretament el pavelló de Nou Congost, on s’hi juguen partits de l’ACB, va acollir la Final del Campionat de Catalunya de sardana esportiva en la modalitat de Punts lliures el passat 27 de novembre a partir de les 12 del migdia.
Dues colles del Grup Sardanista Maig, de la Lira de Sant Andreu, es van proclamar campiones de Catalunya. La Colla Xiroia es va proclamar campiona a la categoria infantil i la Colla Xàldiga, campiona empatada a la categoria gran.

A diferència de la sardana de lluïment, on es balla amb els passos tradicionals, als punts lliures cada colla crea una coreografia a partir d’una sardana. Alguns dels aspectes que es valoren són la tècnica, la dificultat, el conjunt o l’espectacularitat dels passos que executa cada colla i ho compara amb la resta. Una altra diferència és que la sardana de lluïment es balla en set tirades i la de punts lliures només de cinc.


Les colles de la Secció Sardanista de la SCiE La Lira de Sant Andreu van mostrar un gran nivell a la final, gràcies a unes coreografies elaborades i ben treballades que els van acabar donant el triomf. En la categoria infantil, la Colla Xiroia va competir amb Petits Tarragona Dansa, Escarlata, Petits Amunt i Crits i Trapelles. Les sardanes que van ballar foren “Harry Potter i la rotllana filosofal” de Gerard Pastor i “Ja fa 10 anys!” de Jordi León.
En la categoria gran la Colla Xàldiga va competir amb Mirant al Cel, Mans Amigues, Dolç Infern, Conti 2000 i Antaviana, les quals van ballar “Cant a la lluna” de Ferran Carballido i “Bells vells temps” de Marc Timón.

Cal destacar que els concursos de colles sardanistes, en especial en la modalitat de punts lliures, s’utilitza la denominació de sardana esportiva per l’esforç físic que comporta l’execució dels passos o la tècnica i per l’entrenament que setmanes prèvies als campionats es treballa als assajos.


Tenint en compte que només pot haver-hi una colla gran campiona, segons la reunió del Comitè de Competició de la UCS la Mirant al Cel queda en 1r lloc un cop fet el desempat i la Colla Xàldiga 2a.

Felicitem igualment el paper que heu fet defensant els nostres colors! A l’apartat Vídeos de la nostra web podeu veure’n un tast.
Vegeu també:
Classificacions Punts Lliures 2016 a Manresa
Parcials Punts Lliures Infantil 2016 a Manresa
Parcials Punts Lliures Grans 2016 a Manresa