Arxiu mensual 24 de novembre de 2016

PerGrup Maig

Valls 13-11-2016

Des de fa 25 anys Valls, la capital de l’Alt Camp, acull la Final del Campionat de Catalunya aleví, infantil i juvenil i des de la primera edició hi participa la colla Xiroia. El concurs arribava a la 45è edició, organitzat per la Unió Anelles la Flama i se celebrà a la Plaça del Pati.
El Grup Sardanista Maig hi vam participar amb les colles Xiroia i Xàldiga.

La Colla Xiroia es va classificar a la final de la categoria infantil d’enguany, un èxit absolut tenint en compte les expectatives de l’inici de temporada.

La primera sardana ballada fou “Calella, vila bella” de Marc Timón on la nostra colla aconseguí un 1r merescudíssim. La segona sardana fou “Els trobadors de la Via Domitia” d’Olivier Marquès on la nostra colla es classificà en 3r lloc, tot i mantenir uns bons aires al final de la tirada trontollaren una mica.


A la classificació del concurs van quedar en 2n lloc i cal destacar que era l’última jornada d’aquestes categories júniors, en el cas dels infantils després de Perpinyà, Poblenou, Sitges i Banyoles la classificació del Campionat de Catalunya Infantil 2016 és: 1r Petits Tarragona Dansa, 2n Xiroia, 2n Il·lusions, 4t Trapelles, 5 Nins, 5 Escarlata i 7 Petits Dansaires del Penedès.
Les colles Xiroia i Il·lusions han quedat empatades a punts i les bases marquen que el desemptat es produirà quan hi hagi en lloc una plaça d’ascens o descens o estigui en joc la primera plaça. Per tant aquest no és el cas que marca la normativa. Celebrem aquest 2n lloc doncs!

D’aquesta manera els més petits de Grup Sardanista Maig han millorat els resultats de la temporada 2015 i sobretot s’emporten el regust dels primers llocs que poden aconseguir.
La Colla Xàldiga hi va participar com a colla lliure gran i quedà en 2n lloc entre set colles i va ballar les sardanes “A la Feli” de René Picamal i “Capvespre a la Ràpita” d’Alfred Abad.
A part les dues colles van encertar la sardana revessa!

Valorem molt positivament el concurs de Valls, tant per l’organització, pel funcionament i pel dinar ofert a les colles al local de la UAF. La música ambient també creiem que és una bona manera de fer més amens els concursos de colles sardanistes.

Per veure més imatges premeu aquí.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Valls
Parcials Campionat Infantil 2016 a Valls
Video 1a sardana a Valls 2016

PerGrup Maig

Balaguer 06-11-2016

El diumenge 6 de novembre de 2016 es va celebrar el 55è Concurs de Colles Sardanistes de la Ciutat de Balaguer, capital de la Noguera.
A partir de les 12 del migdia un total de 42 colles van iniciar el galop d’entrada a la Plaça del Mercadal al so de la Bellpuig Cobla.
El Grup Sardanista Maig hi vam participar amb dues colles: la Xiroia i la Xàldiga.
Aquest concurs era vàlid per la Final del Campionat de Catalunya Gran Final A, i per tant, per la Colla Xàldiga, i d’altra banda pels Veterans Final A.
La primera sardana ballada per les colles grans fou “Per tu, Rita” de Manel Saderra i Puigferrer, una sardana ben airosa, fàcil per l’estil de punteig “Grup Maig”. La Xàldiga tot i mostrar un bon conjunt no va aconseguir el tercer lloc. La segona sardana fou “Remors de Palamós” de René Picamal, una composició més recent, alegre i amb caràcter amb la que es classificà al 4rt lloc novament. La tercera sardana ballada per les grans fou “L’estadi nou” de Francesc Mas i Ros, caracteritzada pels fora d’aire, la van gaudir molt.


Balaguer era l’última jornada d’aquest campionat, per tant després dels concursos de Lloret de Mar, Barcelona i Terrassa les classificacions finals del Campionat Gran Final A 2016 són: 1r Mare Nostrum, 2n Violetes del Bosc, 3r Mans Amigues, 4t Xàldiga, 5è Tarragona Dansa i 6è Riallera.
Felicitem el gran paper que ha jugat la Colla Xàldiga al campionat de lluïment, tot i l’absència a Lloret en motiu del casament ha aconseguit una plaça ben merescuda.
La Colla Xiroia va participar a Balaguer com a colla lliure i es va classificar en 1r lloc de 5 colles participantse que li va servir per preparar la Final Infantil de Valls. Enhorabona pel resultat!
En acabar la lectura dels resultats ens vam fer una foto tots els dansaires del Grup presents.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Balaguer
Parcials Campionat Gran – Final A 2016 a Balaguer
Vídeo 1a sardana a Balaguer 2016
Vídeo 3a sardana a Balaguer 2016

PerGrup Maig

Girona 01-11-2016

El passat 1 de novembre Girona va celebrar el seu 76è Concurs de Colles Sardanistes a la coneguda Plaça Calbet i Rubalcaba.
Puntuals a les 11:00 del matí s’inicià el galop d’entrada amb les 40 colles participants, una de les xifres més altes de tot el Campionat. Cal destacar que era vàlid pel Campionat de Catalunya Veterans Final B, per tant per la Colla Dansaires de Maig, i també pels Grans Final B.
La nostra colla hi acudí amb força baixes destacades i per això va comptar amb algunes ajudes. La primera sardana ballada fou “Platges de Lloret” de Vicenç Bou on obtingué un ajustat 3r, a la segona sardana ballada, “Capmany” d’Agapit Torrent, aconseguí un altre 3r més unànim. Aixi doncs va obtenir la mateixa plaça que als anteriors concursos de Barcelona i Terrassa.


Girona era l’últim concurs vàlid per aquest Campionat i per tant, ja podem anunciar que la Colla Dansaires de Maig s’ha classificat en 3r lloc de la Final B de veterans darrere de Joventut Sardanista i Aires Gironins, i davant de Sempre Laietans.
Enhorabona per la feina feta.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Girona
Parcials Campionat Veterà – Final B 2016 a Girona

PerGrup Maig

Puig-reig 30-10-2016

La Colla Xàldiga va ser convidada als actes de celebració del 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista De Puig-Reig. Al matí hi hagué mitja ballada de sardanes amb exhibició de galop d’entrada i lluïment de la sardana “Mar de xaloc” de Vicenç Bou a càrrec de les colles Xàldiga, Violetes del Bosc, Dintre el Bosc i l’amfitriona. A continuació vàrem assistir a la inauguració del monument a Ramon Noguera, fundador de l’aquesta colla que fou l’embrió de la Coral Polifònica de Puig-reig. La Cobla La Principal de la Bisbal i el públic vam poder ballar la sardana composada per ell “Pobrets i alegrets” després que la Coral interpretés a capella la sardana “La jove” de Josep Saderra amb lletra de Noguera. A continuació vam assistir al dinar de germanor.


A la tarda, pels volts de les 18:30 s’iniciava el concert amb la Cobla La Principal de la Bisbal. A la primera part es van interpretar cinc sardanes per cobla, dues d’elles eren obligades com la magistral interpretació de “Tenores flamejants” de Ricard Viladesau, obligada de dues tenores i “Vora el niu” d’Enric Sans, obligada de flabiol.
A l’inici de la segona part era el torn de l’exhibició de les colles sardanistes en la modalitat de punts lliures. La Xàldiga ballà la sardana “Palafrugell i Tamariu” de Conrad Saló i que fou aplaudida efusivament durant minuts. Els companys de les Violetes del Bosc van mostrar “Please don’t stop the music” de Marc Timón.


A continuació arribava el torn de la Coral Polifònica de Puig-reig que, juntament amb la cobla bisbalenca van oferir sis sardanes cantades. La darrera d’elles composada per Ramon Noguera, “Pregària de Pau”, que fou ballada també per totes les colles, membres de les entitats i públic.
Agraïm el tracte rebut i us encoratgem des del Grup Sardanista Maig a pel 65è amb la mateixa empenta.

PerGrup Maig

Banyoles 23-10-2016

A partir de les 11:30 i durant la Festa Major de Sant Martirià es va donar inici al concurs de colles sardanistes de la capital del Pla de l’Estany amb el galop d’entrada que ens oferí la Cobla Ciutat de Girona juntament amb les 40 colles participants.
El Grup Sardanista Maig hi va acudir amb les 3 colles actives al Campionat, la Xiroia, la Xàldiga i Dansaires de Maig.
Aquest concurs era vàlid pel Campionat de Catalunya Infantil, i per tant per la nostra colla, la Xiroia. Primer es va ballar la sardana “Cors robats” d’Enric Ortí amb la qual la vermella va assolir un merescut 2n lloc. La segona sardana que van oferir fou “Camí de Bellmunt” de Carles Santiago, on la nostra colla es classificà en 3r lloc a només un punt del segon. Així doncs els més joves del Grup han mantingut una tendència ascendent al llarg del Campionat.


A Banyoles s’hi jugaven les 3 places per la Final de Colles alevines, infantils i Juvenils de Catalunya i amb els resultats de Perpinyà, Poblenou, Sitges i Banyoles les colles classificades són: Petits TD, Il·lusions i Xiroia. Han quedat fora Trapelles, NINS, Petits D.Penedès i Escarlata. Felicitem als ‘xirois’ per aquesta fita!
Les altres dues colles del Grup hi van acudir com a colles lliures. La Xàldiga es classificà en 3r lloc empatat amb Conti-2000, tot i ballar amb cinc parelles va servir per provar posicions i rotllanes.
La Dansaires de Maig es va classificà en 5è lloc, una primera sardana força fluixa però amb una segona més còmode pel seu ballar precís.
Un cop acabats els galops de fantasia i la sardana de germanor “Per tu, Joan” de René Picamal ens vam fer una foto de Grup.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Banyoles
Parcials Campionat Infantil 2016 a Banyoles
Àlbum fotogràfic complet