Arxiu mensual 31 de juliol de 2016

PerGrup Maig

Prats de Molló 31-07-2016

La Colla Xàldiga va ser convidada en aquesta població nord-catalana aprofitant la proximitat de l’Aplec Internacional de Perpinyà. Hi vàrem arribar dissabte al vespre i després de sopar vam compartir una festa local. Diumenge al matí vam fer un assaig compartit amb la Colla local Costabona per tal d’aprendre com s’entrena una colla sardanista de competició. A continuació vam participar al dinar de germanor de tota la vila, i a l’hora del cafè vam oferir una exhibició de sardanes de lluïment i punts lliures, molt ben agraïts. A part de la nostra colla també hi participà l’Esbart Català de Dansaires i la colla local, En el viatge, i autocar, ens hi va acompanyar l’ Esbart Català de Dansaires, del qual hem de dit que va ser un plaer compartir-ho tant a Perpinyà com a Prats de Molló.

PerGrup Maig

29è Aplec Internacional – Perpinyà 30-07-2016

La Colla Xàldiga va participar un any més, i ja en van cinc de consecutius (Budapest 2012, Verona 2013, Timisoara 2014, Torí 2015) a l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. Aquesta ha sigut la 29a edició i s’ha caracteritzat per la gran afluència de colles i grups de cultura popular, prop d’un centenar. L’esdeveniment portà fins la capital de la Catalunya Nord més de 4000 persones de la Catalunya Sud. Gegants, Castells, Falcons, Sardanes, Esbarts, Bastoners, Gitanes i un llarg etcètera.


Al matí de dissabte es va fer un galop d’entrada a la plaça de la Catedral amb les colles participants, a continuació es va ballar de lluïment la sardana “50 anys de passió” de René Picamal, i “30 anys a sac” d’Enric Ortí de punts lliures fets per a composició. Després hi va haver una ballada de sardanes per tothom. A part de la Colla Xàldiga (Barcelona) també hi van ser les colles Mans Amigues (Cassà de la Selva), Font de Valldans (Ponts) , Flor del Segrià (Alguaire), Sol Ixent (Vilanova de Bellpuig) i Dolç Infern (Lleida).


A la tarda les autoritats de la Fidelíssima Vila de Perpinyà van rebre a l’Ajuntament els representants de les colles on s’otorgaren mutuament llurs records. Va ser a la plaça del Castillet on es va desenvolupar l’exhibició de les colles a la tarda després de la ballada oferta per la Cobla Jovenívola d’Agramunt.
Ja s’ha anunciat que la ciutat que acollirà la 30a edició serà Ostraba (Àustria) Per a més informació entreu a la següent notícia.

Vegeu també:
Resum 29è Aplec Perpinyà 2016 – “Gaudeix la Festa” programa 263 – Canal Blau TV

PerGrup Maig

Ceret 23-07-2016

Participació al 59è Festival de la Sardana de Ceret celebrat els dies 22, 23 i 24 de juliol de 2016 i on hi van participar les quatre colles del Grup Sardanista Maig: Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.
Al matí del dissabte, per agafar fondo pel concurs, vam assistir a l’aplec que se celebra amb les cobles Mil·lenària i Principal de Llobregat. A continuació vam acudir a la recepció de les colles a l’Ajuntament on hi hagué parlament d’autoritats i el tradicional pica-pica. A ben dinat vam preparar el galop de fantasia que duríem als carrers i que serví per quedar en 1r lloc la colla Xiroia (infantils) i la colla Xàldiga (grans).


Finalitzat el galop pels carrers es van desenvolupar les les sardanes de lluïment del 59è concurs el resultat fou: colla Xiroia: 1/2, colla Xàldiga 2/8, colla Maig 4/8 i colla Dansaires de Maig 4/5. Fet extraordinari va ser que les dues colles grans van treure la revessa!
Es va realitzar la sardana de germanor amb els llums entre els balladors que fou “Per tu Joan” de René Picamal, dedicada a Joan Pujol. Per finalitzar el concurs vam fer una foto de grup amb tots els dansaires.


Diumenge al matí vam traslladar-nos al Restaurant Manrella de La Vajol on vam gaudir de la piscina i també vam retre l’homenatge a en Josep Maria Roig tot ballant les sardanes “Et recordarem sempre” de Manel Saderra i Puigferrer i “L’Empordà” d’Enric Morera, la seva sardana preferida. Acte seguit vam celebrar el dinar que clou la temporada d’estiu on la companyia va ser genial i, en definitiva, vam compartir en colla més moments.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Ceret
Recull fotogràfic complet

PerGrup Maig

Vic 09-07-2016

La Colla Xàldiga i la Colla Dansaires de Maig participaren al 91è Concurs de Colles Sardanistes de Vic, al Campionat de Catalunya la gran i com a colla lliure la veterana.
Aproximadament uns 380 dansaires van omplir la plaça Major de la capital. L’organització va anar a càrrec del grup Sardanista Riallera.
Es van competir en tres modalitats: campionat de Catalunya repesca, campionat territorial de les comarques barcelonines i colles lliures. En la primera categoria, de colles grans, es va imposar la Colla Xàldiga de Barcelona, ascendit així a la màxima categoria del campionat (grup A, format per les sis millors colles sardanistes de Catalunya).
Així les colles que participaran a la Final A seran: Violetes del Bosc, Mare Nostrum, Mans Amigues, Xàldiga, Tarragona Dansa i Riallera.


Vegeu també:
Classificacions 2016 a Vic
Parcials Campionat Gran – Repesca 2016 a Vic
Notícia Diari Osona

PerGrup Maig

Els Hostalets de Pierola 03-07-2016

La Colla Xàldiga va fer una exhibició durant la 15a Festa de la Sardana organitzada per l’Agrupació Sardanista dels Hostalets de Pierola, amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona a la part musical. Després de ballar vam participar al sopar popular organitzat per l’entitat.
Moltes gràcies per confiar en nosaltres!

PerGrup Maig

Rubí 02-07-2016

La Colla Xiroia va participar en aquest concurs com a colla lliure. Se celebrà a la Rambla del Ferrocarril a partir de les 22h, i destaquem que a totes les colles se’ls regalà una coca ben acabada la competició. D’altra banda destaquem que era vàlid per la Repesca del Campionat de Catalunya veterà.
La nostra colla obtingué el 1r lloc, davant de Petits Galzeran i Trapelles.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Rubí