Arxiu mensual 19 de juny de 2016

PerGrup Maig

Reus 19-06-2016

La Colla Xàldiga va participar en aquest concurs vàlid per la Repesca del Campionat de Catalunya Gran on competia amb 5 colles més que aspiren a accedir a la Final A Gran, Tarragona Dansa, Encís, Mirant al Cel, Riallera i Dolç Infern.
El concurs tingué lloc a la Plaça de la Llibertat de Reus a la tarda amb la Cobla Reus Jove.
La Xàldiga va obtenir 1-1-2 respectivament en cada sardana, assegurant la plaça de la Final A que se celebrarà a partir de setembre.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Reus
Parcials Campionat Grans (Repesca) 2016 a Reus

PerGrup Maig

Sant Llorenç d’Hortons 18-06-2016

La Colla Xàldiga va participar a l’XIè Aplec Sardanista de Sant Llorenç d’Hortons celebrat al Pavelló Municipal per causes meteorològiques. Una bona selecció de sardanes interpretades per les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Flama de Farners que ens van sevir per assajar i després d’un bon sopar que va precedir l’exhibició d’una sardana de 7 tirades ballada tant de lluïment com en la modalitat de punts lliures.
Moltes gràcies per pensar un any més en nosaltres i convidar-nos-hi.

PerGrup Maig

El Born 18-06-2016

La Colla Xiroia va participar al 4t Concurs de Colles Sardanistes de Ciutat Vella, en aquesta ocasió a la Plaça del Born el dissabte 18 de juny de 2016 a les 22h, organitzat per l’ACS Laietans.
Cal destacar que era la 5a jornada puntuable pel Campionat Territorial de Barcelona Ciutat. Com que era l’única colla infantil no tingué massa competència per fer el 1r, no obstant això va fer una boníssima ballada seguint la trajectòria ascendent.
La colla gran i veterana del Grup Sardanista Maig van descansar ja que la Xàldiga tenia assegurada la 3a posició de grans i Dansaires de Maig la 2a de veterans.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a El Born

PerGrup Maig

Olesa de Montserrat 12-06-2016

La Colla Xàldiga realitzà una exhibició durant les Festes de Santa Oliva a Olesa de Montserrat, activitat organitzada per Olesa Sardanista. Vam participar a la ballada, vam fer un galop de fantasia, una sardana de lluïment, una de punts lliures i una germanor amb tots els assistents.
Agraïm la bona acollida que vàrem tenir i des d’aquí donem les gràcies per convidar-nos-hi. Fins la propera!

PerGrup Maig

Vilafranca del Penedès 11-06-2016

El Grup Sardanista Maig i les seves colles, Xiroia i Xàldiga, foren els encarregats de desenvolupar la immersió sardanista al Supermercat Esclat d’aquesta ciutat. Aquestes jornades, que van començar el dissabte 4 de juny amb sessions a Lleida i Malla, permeten ensenyar al públic assistent la sardana. S’estructuren en curset, berenar, exhibició de les colles participants i ballada de dues sardanes de set tirades. La durada total de cada immersió és de dues hores i mitja.

La segona edició de les immersions sardanistes referma el compromís del Grup Bon Preu amb la tradició sardanista i la cultura catalana. Des d’aquí felicitem la Confederació Sardanista de Catalunya per la iniciativa.

PerGrup Maig

Sardana aèria – Tamborinada 05-06-2016

La Colla Xàldiga ha participat a l’acte inaugural de la 39a edició de la Tamborinada coreografiant una sardana aèria jugant amb diverses formes i hem comptat amb la magnífica col•laboració d’Adifolk i Accialt Effects, sense ells no ens enlairaríem. Agraïm moltíssim participar en aquesta experiència, als que ens hagueu acompanyat i desitgem que gaudiu de les fotografies.
Celebrat al Parc de la Ciutadella de Barcelona.
Cal destacar que és la 4a vegada que s’exhibeix aquest espectacle, el primer a Budapest el 2012, a Arenys de Munt el 2013, a Portugal el 2015 i a Barcelona el 2016.


Per veure més imatges premeu aquí.

PerGrup Maig

Arenys de Munt 04-06-2016

Celebrat a la plaça de l’Església a les 22h, com ja és tradició, es va celebrar el Concurs de Colles Sardanistes d’Arenys de Munt, vàlid enguany pel Campionat Territorial de Barcelona Ciutat.
Cal destacar que era la quarta jornada d’aquest campionat, i per tant ja sabem més o menys les classificacions de les colles del Grup Sardanista Maig. La Colla Xàldiga a la 1a sardana obtingué 8 punts, només a un de les Violetes del Bosc. A la 2a sardana quedà 3a amb 9 punts. La Colla Dansaires de Maig es classificà en 2a posició de veterans, tant del concurs com de la classificació general del Territorial.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Arenys de Munt
Parcials Arenys de Munt 2016

PerGrup Maig

El Corte Inglés 04-06-2016

Les Colles Xiroia i Xàldiga van participar en la cloenda de la 39è edició de l’Escola de Sardanes El Corte Inglés de Barcelona celebrada a la Plaça Catalunya. Molts dels monitors són del grup i per tant agraïm la feina que han fet un altre any per divulgar la sardana entre la mainada. Es va ballar una sardana d’exhibició dels alumnes de l’escola, una sardana de lluïment de les colles, una de punts lliures i una de germanor. A continuació es va fer l’entrega de diplomes.

PerGrup Maig

Mataró 29-05-2016

Tercer concurs vàlid pel Campionat Territorial de Barcelona Ciutat on varen participar les tres colles del Grup Sardanista Maig.

La Colla Xiroia, única infantil, va assolir la primera posició; en els grans la Colla Xàldiga va fer una bona ballada però no suficient per passar a les dues de dalt i quedà en 3r lloc; la Colla Dansaires de Maig, que ja incorpora els nous balladors va quedar en 2n lloc dels veterans.

Per tant, sembla que les nostres colles asseguren els resultats al campionat local. Un cop acabat el concurs vam fer-nos una foto tots plegats.
Felicitats!

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Mataró
Parcials Mataró 2016

PerGrup Maig

BCN-Poblenou 22-05-2016

Segon concurs vàlid pel Campionat Territorial de Barcelona Ciutat: Xiroia 1r, Xàldiga 3r i Dansaires de Maig 2n, per tant podem estar contents dels resultats obtinguts per les nostres colles.
També era un concurs puntuable pel Campionat de Catalunya infantil on la nostra colla, la Xiroia, ha quedat 3/7, així que estem molt contents del resultat i la pinya que fem. Uns quants nens i nenes balladors de l’Escola de Sardanes El Corte Inglés ens han vingut a veure i a fer una exhibició. Treballem pel futur de la sardana. Seguim!

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Poblenou
Parcials Poblenou 2016
Parcials Campionat Infantil 2016 a Poblenou