Arxiu mensual 29 de juliol de 2015

PerGrup Maig

Canovelles 26-07-2015

La Colla Xàldiga va oferir una exhibició de durant el II Concurs de Colles Improvisades de Canovelles enmarcat dins dels actes de la Festa Major d’aquesta població vallesana. Per agrair la seva participació es va otorgar un recordatori a la colla per part de la Comissió Sant Antoni Abad.

PerGrup Maig

Ceret 18-07-2015

Com sempre un magnífic cap de setmana a Ceret al Festival de Sardanes els dies 17,18 i 19 de juliol de 2015.
Aquest any, la Xàldiga va pujar a l’audició de divendres al vespre i dissabte al matí ja va comptar amb la resta de grup a la ballada. A continuació tingué lloc la recepció a l’Ajuntament on el Foment de la Sardana va homenatjar la Colla Maig pel seu 50è aniversari, l’Esbart Joventut de Perpinyà pel seu 60è i la Colla Violetes del Bosc pel seu 7oè aniversari. El Grup Maig i les Violetes van fer entrega d’un obsequi al Foment pels 40 anys seguits de participació al Festival de Ceret.


A la tarda, el galop pels carrers on la Xàldiga va quedar 1a empatada amb Violetes, i seguidament el Concurs a la plaça de braus Les Arenes.
La Xiroia va quedar 3a d’infantils, la Xàldiga 2a i la Maig 4a de grans i Dansaires de Maig 5a de veterans. Felicitem també als comptadors de la Maig i de Dansaires ja que a la segona revessa van ser les úniques colles que la van encertar.

També i com de costum vam acabar el cap de setmana al Restaurant Manrella de La Vajol tot fent un dinar de germanor exquisit entre amics.

Per veure totes les fotografies premeu aquí.

PerGrup Maig

Vic 11-07-2015

El passat 11 de juliol tingué lloc el 90è Concurs de Colles Sardanistes de Vic, vàlid pel Campionat de Catalunya categoria grans repesca. Tenint en compte que la nostra colla gran, la Xàldiga, s’ha classificat directa per la Final A. Així doncs, a Vic hi va participar com a colla lliure, fent un primer lloc.

PerGrup Maig

Sardana aèria – Portugal 05-07-2015

La Colla Xàldiga va realitzar a Pinhal Novo (Portugal) l’espectacle “Sardana universal” on els sardanistes toquen poc de peus a terra, ja que represente la sardana de manera aèria tot escenificant formes geomètriques i enaltint valors com l’elegància, l’espectacularitat i la modernitat.

És remarcable que va tenir un gran èxit i un més que càlid acolliment per part dels vilatans i destaquem que la nostra colla s’ha especialitzat en aquesta vessant espectacular de representació de la nostra dansa ja que és el tercer cop que es porta a terme, recordem l’any 2012 a l’Aplec Internacional de la Sardana de Budapest i l’any 2013 a l’obertura de la Capital de la Sardana d’Arenys de Munt.

La producció es va portar a terme gràcies a membres del Grup Sardanista Maig, d’Adifolk i de Accial Flying Effects.

Per veure el reportatge fotogràfic complet entreu aquí.