Arxiu mensual 27 de maig de 2015

PerGrup Maig

Poblenou 17-05-2015

El diumenge 17 de maig de 2015 es va celebrar el tradicional concurs del barri del Poblenou de Barcelona, i era puntuable pel Campionat Territorial de Barcelona Ciutat. En aquesta segona jornada la Xàldiga va quedar 3a, la Xiroia 1a i Dansaires de Maig va quedar 2a a 0,5 de la primera posició. Aquests resultats són millors en comparació a la mateixa jornada la temporada 2014.

Per veure el reportatge complet cliqueu aquí.

PerGrup Maig

Sabadell 10-05-2015

El passat 10 de maig de 2015 es va celebrar el Concurs de Colles Sardanistes de Sabadell, era vàlid per la Fase de grup A del Campionat de Catalunya,i per tant per la colla Xàldiga, el resultat va ser magnífic, un 2n al còmput final de la classificació del concurs.
Aquesta gesta ha classificat la nostra colla directament per la Final A de colles grans, i per tant no ha d’anar a la repesca. Per tant, el proper concurs serà a Tarragona el 13 de setembre. Enhorabona per aquesta fita!
 

Per veure el reportatge fotogràfic complet entreu aquí

PerGrup Maig

Lleida 10-05-2015

Primer concurs del Campionat de Catalunya pels infantils i veterans. La Xiroia va fer una bona ballada i es va endur bones sensacions pel proper concurs. Dansaires de Maig per la seva part va fer un 3r i serà difícil que es classifiqui pel grup A. No obstant això, mireu quines fotos més guapes i quin dia més calorós el que va fer a Lleida el passat 10 de maig de 2015.

Per veure més fotografies cliqueu aquí

PerGrup Maig

50è aniversari a Sant Andreu 03-05-2015

El diumenge 3 de maig de 2015 es va celebrar al barri de Sant Andreu el segon acte dins del 50è aniversari del Grup Sardanista Maig. Al matí es va celebrar una ballada de sardanes a la plaça d’Orfila amb la Cobla Ciutat de Terrassa, i es van interpretar entre d’altres “25 anys de Xiroia” de Dani Gasulla, “Colla Maig” de Tomàs Gil, “Colla Xàldiga” de Carles Santiago o “Dansaires de Maig” de Josep Clavé. Després de la mitja part es va estrenar la sardana del 50è, titulada “M@ig 50” de Jordi Paulí.

Un cop acabada la ballada tots els assistents van dirigir-se cap a La Lira on es va celebrar un dinar de germanor al carrer Coroleu i es va fer entrega de l’auca de la Colla Maig, amb text de Joan Casals de Dansaires de Maig i il·lustracions a càrrec de la dansaire de la colla Xàldiga Anna Segarra.

A ben dinat els geganters, els membres de l’Esbart Maragall i les colles del grup van iniciar una cercavila des de La Lira fins la plaça d’Orfila. Allà s’hi va celebrar l’espectacle titulat “I tu, com la balles?” amb la resta d’entitats de cultura popular de Sant Andreu de Palomar, barri on té els orígens i la seva seu social el Grup Sardanista Maig.

L’espectacle va ser ideat com una fusió de la sardana esportiva amb les diferents manifestacions de cultura popular, tot barrejant-se entre elles i creant un clima de festa al bell mig de la Plaça Orfila.
Hi podeu trobar les sardanes “El cavaller enamorat” de Ricard Castells, “Record de Calella” de Vicenç Bou, “50 anys fent camí” de Joan Jordi Beumala, “Esplais” de Joaquim Serra, “El foc de Castelló” d’Antoni Agramont i “Colla Maig” de Tomàs Gil i Membrado.

Hi van participar les colles sardanistes Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.

I d’altra banda, agraïm la participació de les següents entitats de Sant Andreu de Palomar:
– Foment Sardanista Andreuenc
– Esbart Maragall
– Germandat de Trabucaires, Grallers i Geganters de Sant Andreu
– Grup Teatre La Lira i SomniTS
– Orfeó La Lira
– Puntaires de Sant Andreu de Palomar
– Satànica de Sant Andreu

Va ser un dia esplèndid, ple de retrobaments i de vivències, d’aquells que o bé que formen o han format part de la família del Grup Sardanista Maig.  Gràcies a tots per fer-ho possible!

Per veure el reportatge fotogràfic complet entreu aquí

PerGrup Maig

Òdena 01-05-2015

El passat 1 de maig es va celebrar a Òdena el primer concurs del Campionat Territorial de Barcelona Ciutat. Les tres colles del grup van començar amb bon peu la territorial: la Xàldiga va fer un 2n, la Xiroia un 1r i Dansaires de Maig un 1r! Enhorabona colles!

Per veure més fotografies cliqueu aquí

Per veure el vídeo de la 2a sardana ballada per la Xàldiga cliqueu aquí.