Arxiu anual 6 de desembre de 2013

PerGrup Maig

Sant Andreu 06-12-2013 – Trobada de puntaires

La Colla Xàldiga va oferir una exhibició durant la Trobada de Puntaires celebrada a Sant Andreu de Palomar el 6 de desembre de 2013.

PerGrup Maig

Torroella de Montgrí 15-09-2013

La Colla Xàldiga va participar com a colla lliure al 28è concurs de colles sardanistes de Torroella de Montgrí i va classificar-se en 1r lloc. Completa el podi Montseny i Amistat.
La Cobla Principal de l’Escala, Foment del Montgrí i Principal de Cassà van interpretar “A la Bisbal, aplec d’argent” de Francesc Cassú i “El golfet” de Ricard Viladesau.

PerGrup Maig

Lloret de Mar 15-09-2013

El diumenge 15 de setembre de 2013 es va celebrar el 44è concurs de colles sardanistes de Lloret de Mar (la Selva) a partir de les 18h a la plaça Pere Torrent.
El grup Sardanista Maig hi va participar al concurs de colles lliures amb les dues colles grans, la Xàldiga i la Maig. Les sardanes interpretades van ser “Tres violes” de David Estañol i “50 anys” de Pitu Chamorro.
Els resultats van ser que la colla Xàldiga va quedar en 1r lloc, seguida de la colla Maig que va obtenir el 2n lloc. Van tancar la taula Antaviana i Amistat.
Per altra banda la colla Xàldiga va oferir una sardana de punts lliures mentre la resta de colles ballaven al voltant la germanor “Batman, quin temps fa?” de Gerard Pastor.

PerGrup Maig

Tàrrega 08-09-2013

El diumenge 8 de setembre de 2013 es va celebrar el 29è concurs de colles sardanistes de la ciutat de Tàrrega vàlid pel Territorial de la Terra Ferma i colles lliures.

La Colla Xàldiga hi va participar i va oferir una magnífica ballada que li va atorgar el 1r lloc de les colles grans dels 9 llocs possibles. També va competir a la sardana de punts lliures on va classificar-se en 3r lloc.

PerGrup Maig

Verona, 26è aplec internacional – 2 i 3 agost 2013

La Colla Xàldiga va ser convidada per mostrar la sardana al 26è Aplec Internacional organitzat per Adifolk i celebrat a la població de Verona (Itàlia). Cercaviles, exhibició de lluïment i punts lliures, ballades, actuació al concert i molta gresca conjuntament amb la Colla Aires Gironins.

PerGrup Maig

Ceret 20-07-2013

Els dies 19,20 i 21 de juliol de 2013 es va celebrar el 45è Festival de la Sardana de Ceret (Catalunya Nord) i com cada any des de fa prop de 4 dècades les colles del Grup Sardanista Maig van participar en aquesta gran festa.
En aquesta ocasió amb les colles Xamosa als alevins, Xàldiga i Maig als grans i Dansaires de Maig als veterans.

Divendres a la nit se celebrà el gran aplec de sardanes amb les cobles Principal del Llobregat i Mil·lenària, les mateixes que dissabte al matí van tocar durant la sessió matinal de l’aplec a la plaça Picasso amb una acurada selecció de sardanes de gran qualitat musical. Acte seguit les colles es van dirigir cap a l’Ajuntament de Ceret per tal d’assistir a la recepció oficial. El president del Grup Sardanista Maig Roger Cunill va obsequiar a l’Ajuntament de Ceret i al Foment de la Sardana com agraïment pel tracte rebut durant l’incendi de l’Empordà del 2012. La vila de Ceret va acollir els dansaires i pares del grup la nit que l’incendi va acordonar el restaurant on estaven celebrant el dinar d’estiu.

A la tarda el galop de fantasia pels carrers on cadascuna de les colles competeix entre elles per demostrar quin és el més ben coreografiat, originalitat, execussió,etc. La colla Maig amb el galop “Ceret i Picasso” van guanyar la categoria gran.

A continuació, al vespre se celebrà a les Arenes (plaça de Braus) el 45è concurs de colles sardanistes vàlid pel campionat de colles lliures.
Pel que fa als resultats als alevins la colla Xamosa va quedar campiona del concurs. Als grans bon paper de les dues colles del Grup Maig ocupant el podi. La Maig va obtenir el 2n lloc i la Xàldiga el 3r, superades només per la també barcelonina Violetes del Bosc. Als veterans la Dansaires de Maig va quedar en 4rt lloc dels 10 en joc.
Per tant, les colles van oferir una bona ballada.


Classificacions

Alevins:
1r Xamosa, 2n Quitxalla de Galzeran, 3r Petits Ceretans.

Veterans:
1r Sabadell, 2n Aires Gironins, 3r Albera Dansa, 4t Dansaires de Maig, 5è Amics Ceretans, 6è Entre Boires, 7è Sempre Laietans, 8è Cireres de Ceret, 9è Tramuntana.

Grans:
1r Violetes del Bosc, 2n Maig, 3r Xàldiga, 4t Galzeran, 5è Amistat, 6è Ceret 2013, 7è Montseny, 8è Dolç Infern, 9è Aqua Calidae.

El programa que es va interpretar la cobla Principal del Llobregat van ser:

1a sardana lluïment: Catalunya d’Enric Morera
2a sardana lluïment: Gelosa de Manel Saderra Puigferrer
3a sardana lluïment: Que ballin els àngels de René Picamal
4a sardana lluïment: Roses de Tardor de Fèlix Martínez i Comín
5a sardana revessa: no resolta per cap colla
6a sardana germanor: L’aplec de la muntanya de Manel Saderra Puigferrer

L’endemà i com cada any van anar al dinar d’estiu al restaurant Manrella de La Vajol (Alt Empordà).

PerGrup Maig

Els Hostalets de Pierola 07-07-2013

La Colla Xàldiga va participar a la 12a Festa de la Sardana organitzada per l’Agrupació Sardanista dels Hostalets de Pierola que es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament del passat 7 de juliol de 2013.
La colla va mostrar la sardana de lluïment i també de va coreografiar la sardana “Terra de cavallers” d’Enric Ortí en la modalitat de punts lliures i amb la qual va ser campiona de Catalunya juvenil la temporada 2012.
Un any més va ser un plaer participar de la vostra festa juntament amb la Cobla Contemporània.

PerGrup Maig

Vic 06-07-2013

El dissabte 6 de juliol de 2013 Vic (Osona) va acollir el concurs de colles sardanistes vàlid pel Campionat de Catalunya Veterà i colles lliures.

La Colla Dansaires de Maig va obtenir el 6è lloc, però s’ho van passar molt bé.
Pel que fa a les colles grans lliures la Maig va obtenir el 3r lloc empatat i la Xàldiga el 5è.
La sardana revessa va ser resolta correctament per les colles Maig i Dansaires de Maig.


PerGrup Maig

Reus 30-06-2013

El diumenge 30 de juny de 2013 es va celebrar el concurs de Reus (Baix Camp), vàlid per la fase de repesca del Campionat de Catalunya Grans, Territorial Comarques Tarragonines i colles lliures.

A la fase de repesca s’hi han classificat les 3 millors colles després de les finalistes de la fase prèvia que es van celebrar a Lleida i Palamós. Les colles que han accedit directes a la Final A són Mare Nostrum, Violetes del Bosc, Tarragona Dansa i Mirant al Cel.

Ja al concurs de Reus la colla Xàldiga va obtenir el 2n lloc dels 5 possibles, superada només per la cassanenca Mans Amigues i seguits d’Encís, Continuïtat del Montgrí i Blanca Espurna.


PerGrup Maig

Palamós 15-06-2013

El dissabte 15 de juny de 2013 Palamós(Baix Empordà) va acollir el seu concurs de colles sardanistes vàlid per la fase prèvia del Campionat de Catalunya Gran Grup A i B, Comarcal de Girona i colles lliures.

Pel que fa al campionat gran grup A la colla Xàldiga va obtenir el 4rt lloc darrere de Mare Nostrum, Tarragona Dansa i Mans Amigues. Tanca la taula Blanca Espurna, Dolç Infern i Estol-Espígol.

També va oferir una sardana de punts lliures.