Colla Maig de Sant Andreu, bicampiona de sardana esportiva 2019

Colla Maig de Sant Andreu, bicampiona de sardana esportiva 2019

  • La colla juvenil ha aconseguit els títols de la modalitat de Lluïment i de Punts Lliures
  • També ha guanyat el Campionat de Sardanes Revesses per Colla i el Campionat Territorial de Barcelona Ciutat

La colla juvenil Maig de Sant Andreu, amb dansaires entre 14 i 19 anys i amb seu a la SCiE La Lira, ha obtingut el doblet de les màximes competicions de sardana esportiva d’aquest 2019. Així, ha aconseguit el títol de Campiona de Catalunya en la modalitat de Lluïment, que és el format tradicional, i en la modalitat de Punts Lliures, la versió més espectacular, difícil i exigent de la sardana esportiva, en què es poden fer passos, coreografies i figures.

El Campionat de Lluïment es va guanyar a la Final de Valls del celebrada el diumenge 3 de novembre, en què l’emoció va imperar fins al darrer moment, amb només un punt de diferència sobre la colla Nova Tarragona Dansa després de remuntar al tram final del Campionat, als concursos de Sitges (30 de setembre) i El Vendrell (13 d’octubre).

El títol del Campionat de Punts Lliures ha sigut possible gràcies a les coreografies i l’execució a la Final de Girona d’aquest passat diumenge 24 de novembre. També en aquest cas la igualtat ha sigut màxima amb la colla tarragonina, en què s’ha hagut d’aplicar el primer criteri de les Bases del Campionat per desempatar a favor de la colla Maig.

A part d’aquests dos títols, la Maig també ha aconseguit aquesta temporada la primera posició a dos campionats més de la seva categoria Juvenil: el Campionat de Catalunya de Sardanes Revesses per Colla, una modalitat d’una versió especial de la sardana en què els dansaires han d’esbrinar quan acaba cada sardana per la dificultat i repetició de la música, i del Campionat Territorial de Barcelona Ciutat.

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta