Valls 04-11-2018

Valls 04-11-2018

El diumenge 4 de novembre de 2018 es va celebrar el 47è concurs de colles sardanistes de Valls (Alt Camp), vàlid per la Final del Campionat de Catalunya en les categories Aleví, Infantil i Juvenil.
Un total de 12 colles eren les colles classificades que havien aconseguit una plaça per la final.

El Grup Sardanista Maig hi competia a la categoria alevina amb la colla Xamosa, formada per dansaires fins als 12 anys, i a la categoria juvenil amb la colla Maig, formada per dansaires fins als 18 anys.
Abans del torn de les finalistes hi van competir les colles lliures que van ballar les sardanes “Tot saltant girarem” de Robert Serrade i “Joan et mereixes això i més” de René Picamal. La colla Xàldiga va quedar en 1r lloc de la categoria gran, davant de les 6 competidores.

Un cop a la plaça les colles alevines van ballar “Amb aire festiu” de Martí de Joan i “L’abella picapedra” de Robert Agustina. Pel que fa als resultats la nostra colla, la Xamosa, va obtenir el 5è lloc del concurs. Cal esmentar que és el primer any d’aquesta colla i per tant hi ha molt de camí per endavant. No obstant això van fer una magnífica feina i el més important: s’ho van passar pipa.

Pel que fa als juvenils, les sardanes interpretades foren “Imagines” d’Olivier Marquès i “Marie Paule” de Frederic Guisset. A tall d’anècdota la segona sardana es va haver de parar ja que la cobla havia interpretat en la 1a tirada de curts un tiratge de 35 i a la segona 36 compassos, per això l’Àrea de Campionat va decidir començar de nou.
La nostra colla, la Maig, va obtenir en 3r lloc del concurs, va poder fer rotacions i així tots els dansaires van gaudir ballant a la final.

Pel que fa les classificacions finals del campionat Aleví: 1r Belluguets, 2n Trapelles, 3r Tren Pinxo, 4t Xamosa i 5è Dimoniets. Al juvenil 1r Estel de les Gavarres, 2n Montseny, 3r Maig, 4t Cabirols, 5è Nova Tarragona Dansa i 6è Creixent.

La sardana revessa va ser resolta correctament per les colles Maig i Xàldiga. A la sardana de germanor la Cobla Contemporània va estrenar la composició d’Alfred Abad “Campions”.
L’entrega de trofeus va comptar amb la presència de Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya; Ivan Besora, president d’Adifolk i Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

Un bon concurs que va comptar amb la presència de Catalunya Ràdio retransmetent els campions de cada categoria als quals felicitem des d’aquí: Bellugets, NINS i Estel de les Gavarres. Després del concurs vam dirigir-nos cap a la seu de l’organitzadora del concurs, la Unió Anelles de la Flama, per celebrar el dinar de germanor.

Vegeu també:
Classificacions 2018 a Valls
Parcials Campionat Aleví, Infantil i Juvenil 2018 a Valls

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta