Banyoles 21-10-2018

Banyoles 21-10-2018

El diumenge 21 d’octubre de 2018 es va celebrar el tradicional concurs de colles sardanistes de Banyoles (Pla de l’Estany) dins els actes de la Festa Major de Sant Martirià, enguany vàlid pel Campionat de Catalunya aleví i infantil així com pel campionat de colles lliures.

Un total de 27 colles vingudes d’arreu de Catalunya es van trobar a la bonica i cèntrica plaça Major banyolina. Un any més la Cobla Ciutat de Girona va ser l’encarregada puntualment a les 11:30 d’iniciar la jornada de competició amb el galop d’entrada.

En aquest concurs hi competia al campionat de Catalunya Aleví la colla Xamosa, formada per dansaires menors d’11 anys i que des de la temporada 2013 no participava a la lliga nacional. El resultat sens dubte no era el més important sinó el fet que els més petits de la nostra entitat gaudissin d’un concurs de sardana esportiva, s’ho passessin bé, es fessin amics, mengessin alguna llamidura i competissin sanament.
En aquesta categoria es van ballar les sardanes “La plaça de Banyoles” d’Agapit Torrent i “Renoi, quina festa” de Ramon Vilà.
Pel que fa als resultats la Xamosa va obtenir el 4rt lloc dels 5 participants. La propera jornada i final serà a Valls el proper 4 de novembre juntament amb les colles infantils i juvenils.

La colla juvenil del Grup Sardanista Maig, la colla Maig, va competir al campionat de colles lliures i va obtenir en 1r lloc empatat a causa d’una errada de repartiment durant la primera sardana. Quan no s’acaba correctament la colla és penalitzada. En aquesta ocasió va ballar les sardanes “Plaça Bacardí” de Francesc Mas Ros i “Galanteig” de Conrad Saló, totes dues un clàssic. Cal destacar la bona ballada que es va oferir, amb rotacions incloses.

D’aquesta manera les colles del planter van participar en aquest magnífic concurs que organitzen els companys de les Colles Sardanistes de Banyoles i el Foment de la Sardana, i any rere any hi assistim.
Per acabar, la sardana de germanor va ser “Banyoles Sardanista” de Rossend Palmada.


Vegeu també:
Classificacions 2018 a Banyoles
Parcials Campionat Aleví i Infantil 2018 a Banyoles

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta