Cloenda Campionat de Catalunya Temporada 2017 (Figueres 25-02-2018)

Figueres, i en concret Vilatenim, va acollir la cloenda del 59è Campionat de Catalunya de colles sardanistes celebrat l’any 2017.
Els parlaments de les autoritats encapçalades per Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes; Joaquim Rucabado, President de la Confederació Sardanista i Marta Felip, alcaldessa de Figueres van donar el tret de sortida de la trobada.

L’acte va seguir amb l’entrega de les insígnies d’or pels 25 anys en actiu a l’àmbit sardanista competitiu i l’or blanc pels que compleixen 50 anys d’activitat. En el cas del Grup Sardanista Maig, la Carme Sardà i en Jordi Barbé van rebre l’insígnia dels 25 anys i en Carles Marín la dels 50 anys, tots tres membres de la Colla Dansaires de Maig.


A continuació es va realitzar l’entrega de trofeus per les colles premiades al Campionat Nacional i el Grup Sardanista Maig hi va comptar amb 3 colles. A la categoria infantil la colla Xiroia va obtenir el 2n lloc de la classificació de colla completa, és a dir, de la suma dels llocs obtinguts en les tres modalitats puntuables al Campionat de Catalunya: lluïment, punts lliures i revesses.
Pel que fa als grans la Colla Xàldiga va obtenir el 4rt lloc i als veterans la Colla Dansaires de Maig va sentenciar el 10è lloc.

Acte seguit hi hagué un concert a càrrec de l’orquestra Verstile del Casino Menestral de Figueres i hem de dir que s’emmarcà dins del programa d’actes de Figueres, Capital de la Sardana 2017. Després del dinar i l’entrega dels trofeus del Campionat Territorial de Girona, l’Àrea de Campionat de la UCS va presentar el Campionat 2018 en una reunió.

Hem d’afegir que la cloenda es va celebrar en una carpa als afores de la ciutat, en una mena de polígon industrial i hagués sigut més confortable desenvolupar-la en un lloc més cèntric, amb granges per esmorzar a mesura que arribaven les colles, etc. Amb prou feines van trobar en tot l’entorn un bar obert. Dit això, dins la carpa hi havia aire calent. Esperem que aviat la cloenda del Campionat de Catalunya de la UCS recuperi el format de cap de setmana i que fomenti la cohesió entre colles.

Deixa un comentari

 

 

 

Pots fer servir aquests HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>