Final Punts Lliures a Figueres 03-12-2017

Final Punts Lliures a Figueres 03-12-2017

Figueres, i concretament el pavelló Municipal, va acollir la Final del Campionat de Catalunya de sardana esportiva en la modalitat de Punts lliures el passat 3 de desembre de 2017 a partir de les 12 del migdia.
El Grup Sardanista Maig hi van competir amb la Colla Xiroia a la categoria infantil i la Colla Xàldiga a la categoria gran.

En la categoria infantil, la Colla Xiroia va competir amb NINS, Dimoniets i Escarlata. Les sardanes coreografiades en aquesta categoria foren “Gresca pirata” de Xavi Piñol i “Camí de Bellmunt” de Carles Santiago.
El resultat va ser que la colla Xiroia va proclamar-se Campiona, revalidant així el títol aconseguit la temporada 2016 i suma per tant un total de 5 Campionats de Punts lliures en aquesta categoria.


En la categoria gran la Colla Xàldiga va competir amb Brots de Galzeran, Dolç Infern, Estol-Espígol, Mans Amigues, Mare Nostrum i Mirant al Cel. Les sardanes vàlides per aquesta categoria van ser “Tarragona, Ciutat Pubilla” de Tomàs Gil i “Sardarock” de Jeroni Velasco.
El resultat per la nostra colla fou d’un 2n lloc empatat amb la Mirant al Cel, però amb el desempat que marquen les bases del campionat la Xàldiga s’emporta el 3r lloc. Des que l’any 2013 competeix a la categoria gran s’ha classificat al podi del Campionat de Catalunya de Punts lliures cada temporada.

Cal destacar que els concursos de colles sardanistes, en especial en la modalitat de punts lliures, s’utilitza la denominació de sardana esportiva per l’esforç físic que comporta l’execució dels passos o la tècnica i per l’entrenament que setmanes prèvies als campionats es treballa als assajos.

A diferència de la sardana de lluïment, on es balla amb els passos tradicionals, als punts lliures cada colla crea una coreografia a partir d’una sardana. Alguns dels aspectes que es valoren són la tècnica, la dificultat, el conjunt o l’espectacularitat dels passos que executa cada colla i ho compara amb la resta. Una altra diferència és que la sardana de lluïment es balla en set tirades i la de punts lliures només de cinc.


Vegeu també:
Resultats Provisionals (sense penalitzacions)

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta