Terrassa 15-10-2017

Terrassa 15-10-2017

La Plaça Nova de Terrassa va acollir el diumenge 15 d’octubre de 2017 el 69è Concurs de Colles Sardanistes.
Vàlid pel Campionat de Catalunya: 3a jornada Grans – Final A i 1a jornada Veterans – Final A, a més de colles lliures. En total va comptar amb la participació de 16 colles.
El Grup Sardanista Maig hi va participar amb les colles Xiroia i Xàldiga.

Després del galop d’entrada la Cobla Jovenívola de Sabadell va interpretar la sardana “Dolç capvespre” de Josep Viader i que van ballar les colles del Campionat Veterà A i Gran A. La colla Xàldiga va obtenir el 4rt lloc a tan sols 1 punt de la principal competidora, la Mans Amigues de Cassà de la Selva.
A continuació i sense quasi descansar les colles grans van ballar la segona sardana de lluïment que fou “Visca!” de Manel Saderra Puigferrer i amb la qual la nostra colla va obtenir de nou un còmode 4rt lloc.

Acte seguit s’interpretà la sardana revessa que no va ser resolta correctament per cap colla del grup Maig.
La tercera sardana de lluïment, vàlida pels Grans i Veterans, va ser “Tot escoltant el rull” de Lluc Vizentini. En aquesta ocasió la Xàldiga va obtenir un 4rt lloc molt ajustat amb la Riallera de Vic.
Cal destacar que la interpretació de la cobla va ser amb un ritme massa lent per gaudir ballant. Sembla que s’ha fet habitual als Bàsics interpretar les sardanes amb un compàs pausat, cosa que no vol dir que les colles no hagin de saber adaptar-s’hi.

En qualsevol cas, després de Tarragona, Barcelona i Terrassa la classificació provisional és per aquest ordre: 1r Violetes del Bosc, 2n Mare Nostrum, 3r Mans Amigues, 4t Xàldiga, 5è Riallera i 6è Mirant al Cel. Pel que fa a aquest campionat només queda la Final que se celebrarà a Balaguer el proper 12 de novembre.

La Colla Xiroia fou la única colla a la categoria dels infantils lliures.

Per finalitzar l’edició es va ballar la sardana de germanor “Cors Juvenils” dedicada per Joaquim Soms a la colla juvenil de Terrassa. També hi hagué una sardana pel públic.


Vegeu també:
Classificacions 2017 a Terrassa
Parcials Campionat Gran – Final A i Veterà – Final A 2017 a Terrassa

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta