Sitges 24-09-2017

Sitges 24-09-2017

La plaça de la Fragata de Sitges va acollir el 29è Concurs de Colles Sardanistes de Sitges el passat 24 de setembre i englobat en els actes de la Festa Major de Santa Tecla.
Vàlid per la primera jornada del Campionat de Catalunya Aleví i la tercera de l’Infantil on hi participa la colla infantil del Grup Maig, la Xiroia.

Un total de 23 colles vingudes de diferents comarques de Catalunya van iniciar el galop d’entrada a càrrec de la Cobla Maricel, formació de la vila de Sitges amb gran qualitat musical.
La primera sardana ballada pels infantils fou “Pau per Bòsnia” de Jordi Paulí, en la qual la Colla Xiroia va obtenir el 1r lloc. La segona sardana va ser “Un drac ben panxo” de Mª Mercè Navarro i també obtingué el 1r lloc, afavorit per la falla de repartiment de la principal competidora, la Il·lusions de Cassà de la Selva.

No obstant això, a la classificació total del concurs la que obtingué el 1r lloc fou la colla Xiroia.
Després del concursos de Sabadell, Rubí i Sitges la classificació provisional és per aquest ordre: Il·lusions, Xiroia, NINS i Escarlata. La propera jornada serà el 22 d’octubre a Banyoles.
Treballarem per millorar els resultats del planter blanc-i-vermell.

De sardana de germanor s’interpretà la sardana “Blanca Espurna” de Jordi Paulí, dedicada a la colla sardanista local. La revessa no va ser resolta correctament per la nostra colla.
Un concurs força àgil, amb bona organització i un lloc ben tradicional del calendari competitiu sardanístic.
Al repartiment de trofeus hi assistí l’alcalde de Sitges, el sr Miquel Forns, el qual presencià la lectura del Manifest en defensa de les institucions catalans.


Vegeu també:
Classificacions 2017 a Sitges
Parcials Campionat Infantil 2017 a Sitges

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta