BCN – Catedral 24-09-2017

BCN – Catedral 24-09-2017

El diumenge 24 de setembre de 2017 tingué lloc el 67è Concurs de Colles Sardanistes de Barcelona dins dels actes de la Festa Major de la Mercè. El Grup Sardanista Maig hi va participar amb les colles Xiroia, Xàldiga i Dansaires de Maig.
A partir de les 11h del matí les 26 colles vingudes d’arreu de Catalunya iniciaren la jornada amb el “Galop olímpic” de Joan Lluís Moraleda, el mateix que fa 25 anys es va estrenar durant la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Cal destacar que aquest concurs era vàlid pel Campionat de Catalunya, concretament la segona jornada de les categories Gran A i Veterà B.
La Cobla Reus Jove va interpretar les peces de tot el concurs amb un ritme més aviat lent i pausat. La primera sardana “Llac encantat” de Manel Saderra, la tercera “3/4 de 100” d’Enric Ortí i la cinquena “Daliniana” d’Agapit Torrent foren les sardanes de lluïment vàlides pel Campionat Gran A. La Colla Xàldiga va obtenir en totes tres el 4t lloc darrere de Violetes del Bosc, Mare Nostrum i Mans Amigues, en aquest ordre, i davant de Riallera i Mirant al Cel.
La segona sardana, “Mediterràniament” de Lluís Alcalà, i la quarta, “Amb il·lusió hi hem arribat” de Carles Santiago van ser vàlides pel Campionat Veterà B. La Colla Dansaires de Maig va classificar-se en 5è lloc.


Així doncs, després de la segona jornada la Colla Xàldiga ocupa el 4rt lloc del grup A dels Grans, la propera jornada serà a Terrassa el proper 15 d’octubre.
Per la seva banda, la colla Dansaires de Maig ocupa provisionalment el 4rt lloc del grup B de Veterans i només li resta la tercera jornada que serà la final d’aquesta categoria, el proper 15 de novembre a Balaguer.

La Colla Xiroia va participar com a la categoria de colles lliures infantils, on va obtenir el 1r lloc davant de Barrufets de Dintre el Bosc de Manresa. Va reservar efectius ja que a la tarda tenia Campionat de Catalunya Infantil a Sitges.

Un cop acabades les tandes de lluïment s’interpretà la sardana revessa que va ser resolta correctament per la Colla Xàldiga i la sardana de germanor fou “Colles de Barcelona” de Daniel Gasulla.

Cal esmentar que el concurs tingué un marcat caràcter reivindicatiu, al galop d’entrada les colles van lluir domassos amb la paraula “Democràcia”, senyeres i estelades. La presidenta de la Unió de Colles Sardanistes, la sra Núria Escudé va llegir el manifest en favor de la defensa de les institucions de Catalunya, dels drets i llibertats dels ciutadans que va ser fortament aplaudit pels sardanistes i públic assistent.


Vegeu també:
Classificacions 2017 a Barcelona
Parcials Campionat Gran – Final A i Veterà – Final B 2017 a Barcelona

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta