Tarragona 17-09-2017

Tarragona 17-09-2017

El diumenge 17 de setembre de 2017 tingué lloc el 70è Concurs de Colles Sardanistes de la ciutat de Tarragona organitzat pel Casal Tarragoní, vàlid pel Campionat de Catalunya Gran – Final A i pel Territorial de Comarques Tarragonines.

La Colla Xàldiga va participar en aquesta primera jornada de la Final A del Campionat Nacional amb més efectius dels que disposà a la Fase de Repesca.
El galop “Esclat rubinenc” inicià el concurs al capdamunt de la Rambla Nova, tocant al balcó del Mediterrani. Cal dir que la distribució de les colles no va ser equànim, tanmateix ha millorat respecte les edicions que se celebrava al Serrallo per la centralitat, i per tant l’afluència de públic al concurs va ser elevada.

Entrant ara ja a la matèria, un total de 5 sardanes de lluïment interpretà la Cobla Ciutat de Cornellà. La primera, “Alimara” d’Antoni Ros Marbà; la tercera “En Josep de Can Tinco” de Joan Jordi Beumala i la cinquena “Vila de Centelles” de F. M. Comín van ser les vàlides pel Campionat Gran.
La colla Xàldiga va obtenir respectivament un 4-3-4 lloc. No obstant, a la classificació final del concurs es classificà en 4rt lloc darrere de Mare Nostrum, Violetes del Bosc i Mans Amigues. Tancà la taula Riallera i Mirant al Cel.

La 2a i 4a sardana de lluïment van ser ballades per les colles lliures i del territorial, “Capital del cava” de Joan Làzaro i “Som-hi que s’acaba” d’Enric Ortí. La sardana de germanor va ser “50 anys amb el músic solitari” de Jordi Paulí.
La sardana revessa no va ser resolta per la nostra colla. En total hi participaren 17 colles.

La propera jornada d’aquest Campionat serà a Barcelona el proper 24 de setembre.

Vegeu també:
Classificacions 2017 a Tarragona
Parcials Campionat Gran – Final A 2017 a Tarragona

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta