Ceret 22-07-2017

Ceret 22-07-2017

Ceret (Catalunya Nord) va acollir els dies 21, 22 i 23 de juliol de 2017 el seu 60è Festival de Sardanes organitzat pel Foment de la Sardana.
El Grup Sardanista Maig hi va assistir amb les colles Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.

Divendres a la nit vam participar a la gran ballada de sardanes que tingué lloc pels boulevards i comptà amb la participació de 6 cobles: Tres Vents, Nova Germanor, Mil·lenària, Principal del Rosselló, Principal del Llobregat i Ciutat de Girona. Una llarga vetllada fins altes hores de la nit ballant sardanes a les places plenes de gom a gom.

Dissabte al matí es va celebrar l’aplec als carrers del poble ja que la plaça Picasso romania tancada, i un any més comptà amb les interpretacions de la Principal del Llobregat i Mil·lenària. Totes les sardanes de plaça foren a l’estil tradicional, és a dir interpretades en format de 10 tirades i mostrant una varietat àmplia de compositors.
Un cop acabà l’últim contrapunt ens vam dirigir a la recepció oficial a l’Ajuntament. Primerament hi hagué el parlament de Josep Vidalou, president del Foment de la Sardana de Ceret i després Alain Torrent, batlle de Ceret.
El president del Grup Sardanista Maig, Pau Nieto i Montserrat Muñoz van entregar a Josep Vidalou una placa commemorativa de part de la nostra entitat a la ceretana vers llurs 60 anys en actiu.


A la tarda va ser el torn del galop pels carrers, puntuable a part del concurs de colles sardanistes. La Colla Xiroia va obtenir el 1r lloc. Les colles del grup Maig i Xàldiga van realitzar el galop pels carrers conjuntament. Per altra banda, la colla Dansaires de Maig va preparar un galop en clau humorística.

Cap a les 20h del vespre un petit ruixat va amenaçar el 60è Concurs de Colles Sardanistes que finalment es va poder iniciar amb èxit amb el tradicional galop “El meu promès” de Bartomeu Vallmajó.
La primera sardana de lluïment, “Afalagada” de J. Paulí, va ser ballada per les colles infantils i veteranes. La Xiroia va obtenir el 1r lloc i Dansaires de Maig el 5è. La segona sardana, “Els somnis d’en Stefan” de F. Guisset, fou ballada per les colles grans i la Xàldiga obtingué el 2n lloc i la Maig el 5è.


La tercera sardana, “Petita Rosa” de M.S. Puigferrer fou ballada per les infantils i veteranes i la Xiroia es classificà en 1r lloc quasi unànim i la Dansaires de Maig en 4rt lloc. La quarta sardana de lluïment que les colles grans van interpretar fou “Noves Arrels” d’A.Taulé i la Xàldiga va obtenir el 2n lloc i la Maig el 5è.
A continuació s’intepretà la sardana revessa que fou resolta correctament per les colles Maig i Xàldiga.

En motiu del 200 aniversari del naixement de Pep Ventura a la sardana de germanor totes les colles van ballar la sardana “El cant dels ocells” del compositor figuerenc. Acte seguit es va mostrar el pastís commemoratiu del 60è aniversari de l’entitat organitzadora del festival. Per altra banda totes les colles van lluir als banderins les senyeres que el Foment de la Sardana els va regalar per a l’ocasió.

Esperem que per molts més anys se celebri aquest esdeveniment, cabdal pel món sardanista. A Ceret sempre ens hi sentit com a casa!


Diumenge va ser el torn del dinar d’estiu del Grup Sardanista Maig que serveix per acomiadar la primera part de temporada abans de l’aturada estiuenca. El Restaurant Manrella de La Vajol va acollir-nos un any més molt gratament. Un any més vam ballar la sardana “L’Empordà” d’Enric Morera.

Vegeu també:
Classificacions 2017 a Ceret
Vídeo: Galop pels carrers
Vídeo: 60è Concurs de Colles Sardanistes – Ceret

Quant a l'autor

Grup Maig administrator

Deixeu una resposta