BCN-La Catedral 25-09-2016

Arribà un dels concursos més esperats de l’any, el bàsic de Barcelona que enguany ha celebrat la 66a edició i fou vàlid pel Campionat de Catalunya Gran Final A i Veterà Final B. Organitzat per la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona.

Al punt de les 11 del mati s’inicià el galop d’entrada a la plaça, amb una calor suportable i milers de persones esperant la ballada de la 30a de colles inscrites. La Cobla Ciutat de Cornellà s’encarregà d’interpretar les sardanes de lluïment “Melangia” (Tarridas), “Cap de Creus” (R.Cabrisas), “La petita princesa” (J.León), “A Garcia 10 i més” (C.Santiago) i “Per un mateix camí” (J.Molina).
Pel que fa als grans la Colla Xàldiga es classificà en 4rt lloc a les tres sardanes, tot i que no va ser unànim va oferir una bona ballada. Cal destacar que era la 2a jornada de la Final A gran, la primera se celebrà a Lloret de Mar el 4 de setembre tot i que hi hagué l’absència de la nostra colla en motiu de l’estada a Mallorca.
Pel que fa a la classificació general la Xàldiga va 5a darrere de Mare Nostrum, Violetes del Bosc, Tarragona Dansa i Mans Amigues.

En la categoria veterana, la Colla Dansaires de Maig es classificà en 3r lloc darrere de Joventut Sardanista i Aires Gironins. No obstant això, va obtenir un 2n lloc empatat a la primera sardana. Aquesta era el 1a jornada de la Final B veterana, la següent serà a Terrassa el 16 d’octubre.


D’altra banda les dues colles van encertar la sardana revessa. La sardana de germanor fou “Colles de Barcelona” de Daniel Gasulla, present a l’acte. També hi assistiren diferents autoritats com Jaume Collboni, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista, Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes o David Jané, president de Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat.

Així doncs les colles del Grup Sardanista Maig inicien amb bones sensacions aquest segon tram de la temporada.
Les fotografies són gentilesa d’Enric Capdevila i Miquel Burgos. Si voleu veure més imatges de la jornada premeu aquí.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a BCN – La Catedral
Parcials Campionat Gran – Final A 2016 a BCN – La Catedral
Parcials Campionat Veterà – Final B 2016 a BCN – La Catedral

Deixa un comentari

 

 

 

Pots fer servir aquests HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>