Arxiu mensual 30 de setembre de 2018

Sitges 30-09-2018

El diumenge 30 de setembre de 2018 es celebrar a la Plaça de la Fragata de Sitges (Garraf) el 30è concurs de colles sardanistes organitzat pels Amics de la Sardana i vàlid pel Campionat de Catalunya Juvenil, Veterà Final B, Territorial Comarques Barcelonines i colles lliures.

La Cobla Maricel va interpretar el galop d’entrada que va servir per presentar les 25 colles de competició.
El Grup Sardanista Maig hi va competir al Campionat de Catalunya Juvenil amb la colla Maig, al Veterà B amb la colla Dansaires de Maig i a les colles lliures la colla Xamosa.

Les colles juvenils del Campionat de Catalunya van intepretar les sardanes “Mirall i amic” de Lluís Alcalà i “Abril a Palamós” de Marcel Artiaga. A la primera la colla Maig va obtenir un meritori 2n lloc darrere d’Estel de les Gavarres, els jurats atorguen als resultats parcials des del 1 fins al 3r lloc destacant la bona ballada que es va oferir. En canvi, a la segona sardana, el resultat va ser molt més ajustat amb la colla Cabirols al 4rt lloc, quedant empatades a punts ambdues anelles. Cal seguir treballant de cara la següent jornada d’aquest campionat que serà a El Vendrell el proper 14 d’octubre, la semifinal on només les 3 colles del podi aniran a la Final de Valls.
A la classificació provisional el 1r lloc l’encapçala Estel de les Gavarres seguida de Montseny, Maig, Cabirols, Nova Tarragona Dansa i Creixent.

Pel que fa a la Final B Veterana del Campionat de Catalunya les sardanes vàlides foren “Somnis de colors” d’Alfred Abad (sardana dedicada a Montserrat Muñoz del Grup Sardanista Maig) i “Dansaires.59” de Ramon Soriano. En totes dues la colla Dansaires de Maig va obtenir el 4rt i últim lloc de la classificació. De moment doncs, després d’aquesta primera de les 3 jornades vàlides la classificació provisional situa en 1r lloc Llaç d’Amistat seguida d’Aires Gironins, Sempre Laietans i Dansaires de Maig. La propera jornada serà a Terrassa el proper 21 d’octubre.

La colla Xamosa va participar al campionat de colles lliures, en el qual va obtenir unes puntuacions que la van situar en 2n lloc de les 3 participants. Estem molt satisfets que mica en mica el planter del Grup Sardanista Maig, és a dir, dansaires menors d’11 anys, tiri endavant i vagi formant un grup d’amics que els agrada ballar sardanes i viatjar.

La sardana revessa va ser resolta corractament per la colla Maig que, a hores d’ara, se situa provisionalment en 2n lloc del campionat de Catalunya de Revesses. El mateix lloc que ocupa als veterans la Dansaires de Maig. Seguiu treballant, revessaires.

La sardana de germanor ballada per totes les colles va ser “Blanca Espurna” de Jordi Paulí, dedicada a la colla homònima de Sitges.

Vegeu també:
Classificacions 2018 a Sitges
Parcials Campionat Juvenil i Veterà B 2018 a Sitges

Barcelona – La Catedral 23-09-2018

El diumenge 23 de setembre de 2018 i englobat en les Festes de la Mercè es va celebrar la 68a edició del concurs de colles sardanistes del Pla de la Catedral de Barcelona, l’acte més antic que se celebra ininterrumpudament a la festa major de la ciutat comtal.

La jornada donava el tret d’inici de la Final A i B del Campionat de Catalunya Gran en el qual hi competeixen un total de 9 colles, 5 a la Final A i 4 a la Final B. A la primera divisió hi competeix la colla gran del Grup Sardanista Maig, la Xàldiga.
Pel que fa a les colles lliures s’hi van presentar 3 anelles més de la nostra entitat, la Xamosa, la Maig i Dansaires de Maig.

La Cobla Principal del Llobregat va ser l’encarregada de la part musical i que va iniciar-se amb el galop “Toc de festa” de Ramon Vilà presentant les 30 colles vingudes d’arreu de Catalunya.

Pel que fa als resultats de la Final A Gran la colla Xàldiga no va obtenir la puntuació volguda ja que va obtenir el 5è lloc en les 3 sardanes de lluïment vàlides: “Missa Major” de Max Havart, “Col·legues” de Jesús Ventura i “Niu d’amor” de Ricard Viladesau. Cal afegir que els resultats parcials no donen l’unanimitat a cap colla, però sí que denota una tendència al frec a frec des del 3r al 5è lloc.
La Xàldiga treballarà per preparar la 2a jornada d’aquest campionat que serà a Terrassa el proper 21 d’octubre i poder escalar posicions i aclarir els dubtes del jurat.

La resta de colles del Grup Sardanista Maig van competir a les colles lliures. Als alevins la Xamosa obté el 2n lloc; als juvenils la Maig s’emporta el 2n lloc i als veterans Dansaires de Maig ocupa el 7è lloc.
Les sardanes de les tandes 2 i 4 van ser “Petits Laietans” de Joan Jordi Beumala i “El silenci del far” de Jordi Molina.
A més a més, cal destacar que la sardana revessa va ser resolta correctament per la Maig, la Xàldiga i Dansaires de Maig.

Abans de la sardana de germanor hi va haver els parlaments de les autoritats, David Jané, president de Colles Sardanistes de Barcelona; Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Francesc Fabregat, cap de cultura popular de l’ICUB i la Molt Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Laura Borràs.
A continuació totes les autoritats van afegir-se a les colles ballant la sardana “La Santa Espina” d’Enric Morera per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Classificacions 2018 a Barcelona-La Catedral
Parcials Campionat Gran 2018 a Barcelona

Canet de Mar 09-09-2018

El diumenge 9 de setembre de 2018 la vila de Canet de Mar (Maresme) va acollir el concurs de colles sardanistes anual vàlid pel Campionat de Catalunya Juvenil, Territorial de Comarques Barcelonines i colles lliures.

La plaça de la Universitat va acollir la 3a jornada dels juvenils dels quals 6 colles hi van competir, una de les quals és la del Grup Sardanista Maig, la colla Maig.

La cobla Bisbal Jove va ser l’encarregada de la part musical que va iniciar-se amb el galop d’entrada “Perpetuum mobile” de Joan Jordi Beumala juntament amb les 23 colles.

La 1a sardana vàlida pels juvenils va ser “Esperit de colla” d’Agustí Serratacó, el resultat obtingut a les parcials oscil·la entre el 3r i 4rt lloc. Pel que fa a la 2a sardana de lluïment, “Entre Sabadell i Calella” de Maria Mercè Navarro, les puntuacions dels jurats obren la forquilla del 3r al 5è lloc. Queda palès el bon estat de totes les colles i la rivalitat que hi haurà fins a final de temporada. La nostra colla lluitarà per escalar posicions i treballarà per mostrar un millor resultat a les següents jornades.

Així doncs, a la classificació final del concurs la colla vermella s’emportà el 4rt lloc dels 6 en joc.
Pel que fa a la classificació general provisional del campionat de Catalunya juvenil l’encapçala Estel de les Gavarres seguida de Montseny, Cabirols, Maig, Nova Tarragona Dansa i Creixent.
Marxem amb bones sensacions en aquest inici de temporada i posem l’objectiu en ser una de les colles finalistes de la final de Valls 2018.

La propera jornada d’aquest campionat serà a Sitges el proper 30 de setembre, a les 18h.