Arxiu mensual 29 de novembre de 2010

Final Punts Lliures Igualada 2010

El dia 27 de Novembre les colles Xamosa, Xàldiga i Maig van participar a la Gran Final de Punts Lliures d’Igualada 2010.

Les Colles Xamosa i Xàldiga van fer dos segons en les seves respectives categories, i la Colla Maig va fer un tercer.

Una nit molt divertida, podeu comprovar-ho a la Galeria de Fotos d’Igualada 2010

Moltes Felicitats a totes les colles que hi van participar.

Ja podeu veure els vídeos de totes les presentacions i de les sardanes de concurs

Ja tenim les parcials del concurs

Exhibició Badalona CCC 2010

El passat dia 21 de Novembre la Colla  Xàldiga i la Colla Maig juntament amb d’altres colles van participar en una exhibició a l’actual Capital de la Cultura Catalana, Badalona. La Colla Xàldiga rerpresentant Esparreguera, i la Colla Maig representant Badalona.

Podeu veure totes les imatges de l’exhibició a la Galeria de Fotos de Badalona CCC 2010

Bases del concurs de fotografia

El Grup Sardanista Maig torna a tenir en marxa el Concurs de Fotografia. Les fotografies han de ser fetes entre l’1 de gener al 31 de desembre del 2010 però poden ser entregades fins al 5 de gener.

COM PARTICIPAR-HI:

Totes les fotografies s’hauran d’enviar a l’adreça de correu concurs-maig@hotmail.com. Aquest correu serà obert per una persona totalment externa a l’entitat. Aquesta persona reenviarà les fotografies a un altre correu que tindrem la Roser i la Sandra. D’aquesta manera, no sabrem de qui són les fotografies. Serà més neutre.

Juntament amb aquestes ens haureu d’indicar:

* qui sou (nom i cognoms)

* a quina categoria l’heu classificada

* posar-hi un títol (el que vosaltres creieu que descriu millor la imatge representada)

* i un únic pseudònim (el qual utilitzareu cada cop que ens feu arribar alguna fotografia).

El concurs consta de tres categories (sempre dins del Grup Maig).

–    Fotografia instantània: Podeu enviar qualsevol fotografia feta d’una manera espontània, és a dir, feta sense premeditació. A vegades estem parlant amb algú, estem contemplant una escena, estem en un altre món… i de sobte alguna cosa ens sorprèn i capta la nostra atenció; és en aquest moment en què hem d’agafar la càmera i retratar allò que ens ha captivat.

–    Fotografia del Concurs: Aquesta categoria no se centra només en fotografies que plasmin la imatge d’una colla ballant; sinó que podeu anar més enllà i retratar el vestuari que us sorprengui d’alguna colla, les mans agafades d’una parella, unes espardenyes. Queden incloses totes aquelles fotografies fetes durant el Concurs. Heu de ser originals, i tot i donar-vos alguna idea, volem que sigueu vosaltres els que ens sorpreneu.

–    Fotografia d’alguna sortida: Aquesta categoria és molt extensa ja que hi podeu incloure qualsevol fotografia d’alguna sortida, activitat, festa, sopar/dinar, concurs, audició/aplec, trobada amb la colla, cursets de sardanes… Heu de tenir en compte, però, que qualsevol de les activitats esmentades i d’altres que vulgueu afegir han d’estar relacionades amb les sardanes.

Et pots descarregar les Bases del concurs.

Concurs Plaça Sòller 2010

La colla Dansaires de Maig ha quedat classificada en la cinquena posició a la categoria de veterans.

Ja tenim les parcials del concurs.

Concurs de Valls 2010

La Colla Xàldiga, amb una gran ballada, ha aconseguit dos segons i s’ha proclamat subcampiona de Catalunya en categoria juvenil.

D’altra banda, la gran sorpresa, la nostra colla alevina, la Colla Xamosa ha fet dos tercers i per tant s’ha proclamat tercera de Catalunya en categoria alevina.

Moltíssimes Felicitats a tots!

Pots veure la resta de les fotografies a la galeria de fotos de Valls 2010

Ja tenim les parcials del concurs.

Sardana Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional

La Generalitat de Catalunya va declarat el passat 5 d’octubre la sardana element festiu patrimonial d’interès nacional.

Dijous dia 11 de novembre, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va presidir  al Palau de la Generalitat de Catalunya, l’acte de lliurament del diploma acreditatiu de la sardana com a element festiu patrimonial d’interès nacional, on va destacar que aquesta dansa, “s’ha consolidat com a manifestació cívica i cultural de participació comunitària”. També varen participar en l’acte de reconeixement el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.

Catalunya acumula un llegat de cultura popular i tradicional d’una riquesa molt vasta i d’una vivesa inqüestionable. A la importància del seu valor artístic i patrimonial i hi va afegir el fet de constituir un referent fonamental per a la identitat nacional del país.

En aquest sentit, Josep-Lluís Carod-Rovira va recordar que “sovint quan el poble català no podia expressar d’una altra manera la seva identitat i la seva insubornable voluntat de ser ho va fer a través de la sardana, fins al punt que la interpretació d’alguna sardana va arribar a ser prohibida per les autoritats per considerar-la un himne oficiós o popular de Catalunya”.

Al finalitzar la recepció hi va haver una espectacular ballada a la Plaça Sant Jaume  amb la cobla Monumental (integrada per 44 músics d’arreu de Catalunya). Es varen interpretar 3 sardanes, cadascuna com a símbols dels territoris catalans on es balla la sardana: Ceretana, Ordino i Catalunya Canta.

Membres del Grup Sardanista Maig varen participar activament de l’acte, juntament amb la resta d’entitats sardanistes que hi ha arreu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord.