Fotografies finalistes del concurs 2011


Podeu veure totes les fotos presentades al concurs 2011 al facebook de la Colla Maig

Ja tenim foto guanyadora

El passat 25 de febrer es van atorgar els premis de Fotografia del Grup Sardanista Maig.

Aquí podeu veure  la que va guanyar, Ombres, de Josep Romaguera.

Felicitats Josep!

Ja podeu veure totes les fotografies finalistes del concurs a la Galeria de Finalistes del concurs 2011.

Bases concurs fotogràfic GRUP MAIG 2011

Desenfundeu les càmeres i la creativitat perquè ja es aquí la 4a edició del concurs de fotografia. Aquest any tenim grans novetats amb l’ambició que us animeu tots a participar.
Temps
Les fotografies han d’estar preses en la temporada del 2011, de l’1 de gener al 31 de desembre.
Participants
El concurs és obert a tota la comunitat sardanista del Grup Maig. Això no només inclou els dansaires de les 4 colles (Xamosa, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig) sinó també a tots els familiars i amics que siguin socis del grup.
Categories
El tema de partida és el Grup Maig. Per tant, les fotografies s’hauran d’enquadrar dins d’aquest entorn. Ara bé, com es tracta d’un context ampli ple d’activitats diferents, hem establert dues categories temàtiques:
  • CONCURS/EXHIBICIÓ: des de l’entrada a la sortida del vestuari, hi ha un munt de moments curiosos i bonics. Us animem a buscar-los i retratar-los.
  • SORTIDA: les activitats extrasardanistes inclouen múltiples opcions: dinars, festes, cursets, aplecs… Tot plegat és un gran àlbum de moments per a copsar.
Convé avisar que no acceptarem fotografies retocades amb programes d’edició. Així, us encoratgem a perseguir l’espontaneïtat i la bellesa natural del retrat.
Entrega
Les obres es poden lliurar a l’adreça de correu concurs.maig@gmail.com des del 10 de gener del 2011 al 10 de gener del 2012. Cada participant pot presentar fins a 5
fotografies per categoria que hauran d’anar classificades amb la següent informació:
· Nom i cognoms
· Any de naixement
· Categoria
· Pseudònim (el mateix per a totes les fotografies)
Un intermediari extern a l’entitat gestionarà el lliurament de fotografies de manera que el jurat no en conegui els autors.
Jurat
L’elecció dels premiats es farà a dos nivells. La primera selecció corre a càrrec de l’Ona Estapé i en Toni Valls, dansaires de la colla Maig. A continuació, les fotos seleccionades passaran a mans d’un fotògraf professional que decidirà les guanyadores.
Premis
Els premis s’han diversificat perquè tothom gaudeixi de més oportunitats. Així doncs, tindrem premiats per a dues franges d’edat diferents:
· Menors de 18 anys (alevins, infantils i juvenils)
· Majors de 18 anys (grans i veterans)
Cadascuna d’aquestes franges tindrà dos guanyadors i dos semi-finalistes (un per cada categoria). A més, entregarem un premi especial a la millor de totes les fotografies, la
guanyadora del concurs. L’acte de lliurament de premis es durà a terme el dia del sopar del grup.
Gràcies per participar. Ànims!
Ona Estapé i Toni Valls

El dia 5 s’acaba el plaç

El proper dia 5  de gener s’acaba el plaç per presentar les fotografies al III Concurs Fotogràfic del Grup sardanista Maig.

Imatge de la fotografia guanyadora del II Concurs de fotografia

Bases del concurs de fotografia

El Grup Sardanista Maig torna a tenir en marxa el Concurs de Fotografia. Les fotografies han de ser fetes entre l’1 de gener al 31 de desembre del 2010 però poden ser entregades fins al 5 de gener.

COM PARTICIPAR-HI:

Totes les fotografies s’hauran d’enviar a l’adreça de correu concurs-maig@hotmail.com. Aquest correu serà obert per una persona totalment externa a l’entitat. Aquesta persona reenviarà les fotografies a un altre correu que tindrem la Roser i la Sandra. D’aquesta manera, no sabrem de qui són les fotografies. Serà més neutre.

Juntament amb aquestes ens haureu d’indicar:

* qui sou (nom i cognoms)

* a quina categoria l’heu classificada

* posar-hi un títol (el que vosaltres creieu que descriu millor la imatge representada)

* i un únic pseudònim (el qual utilitzareu cada cop que ens feu arribar alguna fotografia).

El concurs consta de tres categories (sempre dins del Grup Maig).

–    Fotografia instantània: Podeu enviar qualsevol fotografia feta d’una manera espontània, és a dir, feta sense premeditació. A vegades estem parlant amb algú, estem contemplant una escena, estem en un altre món… i de sobte alguna cosa ens sorprèn i capta la nostra atenció; és en aquest moment en què hem d’agafar la càmera i retratar allò que ens ha captivat.

–    Fotografia del Concurs: Aquesta categoria no se centra només en fotografies que plasmin la imatge d’una colla ballant; sinó que podeu anar més enllà i retratar el vestuari que us sorprengui d’alguna colla, les mans agafades d’una parella, unes espardenyes. Queden incloses totes aquelles fotografies fetes durant el Concurs. Heu de ser originals, i tot i donar-vos alguna idea, volem que sigueu vosaltres els que ens sorpreneu.

–    Fotografia d’alguna sortida: Aquesta categoria és molt extensa ja que hi podeu incloure qualsevol fotografia d’alguna sortida, activitat, festa, sopar/dinar, concurs, audició/aplec, trobada amb la colla, cursets de sardanes… Heu de tenir en compte, però, que qualsevol de les activitats esmentades i d’altres que vulgueu afegir han d’estar relacionades amb les sardanes.

Et pots descarregar les Bases del concurs.