Granollers 18-03-2018

El diumenge 18 de març de 2018 es va celebrar el 70è Concurs de Colles Sardanistes de Granollers (Vallès Oriental) a la plaça de la Porxada a partir de les 11:30 del matí i organitzat per l’Agrupació Sardanista de Granollers. Tradicionalment és la cita on les millors colles sardanistes de Catalunya es troben després de les vacances i per tant es mesura l’estat de forma i l’estat de les noves incorporacions.

El Grup Sardanista Maig hi va participar amb 3 colles: la Maig als juvenils, la Xàldiga als grans i Dansaires de Maig als veterans. Un matí ben fred per ser a tocar de la primavera, ideal per estrenar els noves jaquetes de l’entitat i poder lluir-les per la plaça amb els colors vermell, negre i blanc.

La Cobla Sant Jordi fou l’encarregada de la part musical que a través del galop d’entrada de les 22 colles es va donar l’inici de la jornada de competició de colles lliures.
La primera sardana de lluïment, “Els ocells et canten” de Conrad Saló, i la tercera, “La roca del cargol” de Josep Vicens, van ser puntuables per les colles veteranes. La colla Dansaires de Maig va obtenir un total de 34 punts que li va donar la 6a plaça en la classificació general del concurs d’un total de 9 grups participants. La colla veterana també va resoldre la sardana revessa correctament.

Pel que fa a la segona sardana de lluïment, “Per tu, Rita” de Manel Saderra Puigferrer, i la quarta, “Vigatana” de Josep Saderra, van ser les puntuables per les colles grans i juvenils. Als grans la colla Xàldiga va obtenir el 3r lloc de la classificació darrere de Mare Nostrum i Violetes del Bosc que completen el podi. En total hi competien 9 colles. Cal destacar que era l’estrena de Laura Figuerola al capdavant de la colla gran i la presentació d’una alineació amb rotacions. També es va batejar a l’Anna Boixaderas, la nova dansaire.
Als juvenils cal destacar l’estrena de la nova colla del grup, la colla Maig, que en aquesta categoria va aconseguir un 1r lloc empatat amb Cabirols de Sabadell i seguits de Creixent de Canet de Mar. Els desitgem molta sort en aquesta nova categoria amb la què competiran enguany, sobretot pel Campionat de Catalunya.


A continuació podeu veure el vídeo de la Colla Dansaires de Maig ballant la primera sardana de lluïment.

Vegeu també:
Classificacions 2018 a Granollers

Banyoles 22-10-2017

El diumenge 22 d’octubre la Plaça Major de Banyoles (Pla de l’Estany) va acollir el Concurs de Colles Sardanistes vàlid pel Campionat de Catalunya Infantil, Veterans – Final A i colles lliures.

El Grup Sardanista Maig hi va participar amb les colles Xiroia, al Campionat de Catalunya Infantil i la Colla Maig a la competició de colles lliures grans.

En aquest concurs se celebrava la 4a jornada del Campionat de Catalunya Infantils i la Colla Xiroia es va classificar en 2n lloc tant a la primera sardana, que fou “Gota d’aigua” de Joan Calders, com a la segona, “Una de balladora” de Jaume Bonaterra. Per tant, després d’aquesta semifinal la nostra colla s’ha classificat per la Final a 3 del proper 5 de novembre a Valls juntament amb Il·lusions de Cassà de la Selva i NINS de Banyoles.

La Colla Maig va classificar-se al 2n lloc dels grans, darrere de Mans Amigues i seguida de Banyoles, Galzeran, Antaviana, Blanca Espurna i Amunt i Crits.

Les colles del Campionat de Catalunya Veterans – Final A van ballar a la segona i quarta tanda de lluïment les composicions “Cantem i ballem” de Rossend Palmada i “La reina del Guinardó” de Jaume Tàpias. Encapçala la classificació al Sabadell seguida de Claror de Goges i Toc de Dansa.

De germanor la Cobla Ciutat de Girona va interpretar la sardana “El llac per joguina” de Manel Saderra i Puigferrer. Acte seguit, el president del Foment de la Sardana va llegir un manifest en defensa de les institucions de Catalunya.


Vegeu també:
Classificacions 2017 a Banyoles
Parcials Campionat Infantil 2017 a Banyoles
Àlbum fotogràfic complet

Ceret 22-07-2017

Ceret (Catalunya Nord) va acollir els dies 21, 22 i 23 de juliol de 2017 el seu 60è Festival de Sardanes organitzat pel Foment de la Sardana.
El Grup Sardanista Maig hi va assistir amb les colles Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.

Divendres a la nit vam participar a la gran ballada de sardanes que tingué lloc pels boulevards i comptà amb la participació de 6 cobles: Tres Vents, Nova Germanor, Mil·lenària, Principal del Rosselló, Principal del Llobregat i Ciutat de Girona. Una llarga vetllada fins altes hores de la nit ballant sardanes a les places plenes de gom a gom.

Dissabte al matí es va celebrar l’aplec als carrers del poble ja que la plaça Picasso romania tancada, i un any més comptà amb les interpretacions de la Principal del Llobregat i Mil·lenària. Totes les sardanes de plaça foren a l’estil tradicional, és a dir interpretades en format de 10 tirades i mostrant una varietat àmplia de compositors.
Un cop acabà l’últim contrapunt ens vam dirigir a la recepció oficial a l’Ajuntament. Primerament hi hagué el parlament de Josep Vidalou, president del Foment de la Sardana de Ceret i després Alain Torrent, batlle de Ceret.
El president del Grup Sardanista Maig, Pau Nieto i Montserrat Muñoz van entregar a Josep Vidalou una placa commemorativa de part de la nostra entitat a la ceretana vers llurs 60 anys en actiu.


A la tarda va ser el torn del galop pels carrers, puntuable a part del concurs de colles sardanistes. La Colla Xiroia va obtenir el 1r lloc. Les colles del grup Maig i Xàldiga van realitzar el galop pels carrers conjuntament. Per altra banda, la colla Dansaires de Maig va preparar un galop en clau humorística.

Cap a les 20h del vespre un petit ruixat va amenaçar el 60è Concurs de Colles Sardanistes que finalment es va poder iniciar amb èxit amb el tradicional galop “El meu promès” de Bartomeu Vallmajó.
La primera sardana de lluïment, “Afalagada” de J. Paulí, va ser ballada per les colles infantils i veteranes. La Xiroia va obtenir el 1r lloc i Dansaires de Maig el 5è. La segona sardana, “Els somnis d’en Stefan” de F. Guisset, fou ballada per les colles grans i la Xàldiga obtingué el 2n lloc i la Maig el 5è.


La tercera sardana, “Petita Rosa” de M.S. Puigferrer fou ballada per les infantils i veteranes i la Xiroia es classificà en 1r lloc quasi unànim i la Dansaires de Maig en 4rt lloc. La quarta sardana de lluïment que les colles grans van interpretar fou “Noves Arrels” d’A.Taulé i la Xàldiga va obtenir el 2n lloc i la Maig el 5è.
A continuació s’intepretà la sardana revessa que fou resolta correctament per les colles Maig i Xàldiga.

En motiu del 200 aniversari del naixement de Pep Ventura a la sardana de germanor totes les colles van ballar la sardana “El cant dels ocells” del compositor figuerenc. Acte seguit es va mostrar el pastís commemoratiu del 60è aniversari de l’entitat organitzadora del festival. Per altra banda totes les colles van lluir als banderins les senyeres que el Foment de la Sardana els va regalar per a l’ocasió.

Esperem que per molts més anys se celebri aquest esdeveniment, cabdal pel món sardanista. A Ceret sempre ens hi sentit com a casa!


Diumenge va ser el torn del dinar d’estiu del Grup Sardanista Maig que serveix per acomiadar la primera part de temporada abans de l’aturada estiuenca. El Restaurant Manrella de La Vajol va acollir-nos un any més molt gratament. Un any més vam ballar la sardana “L’Empordà” d’Enric Morera.

Vegeu també:
Classificacions 2017 a Ceret
Vídeo: Galop pels carrers
Vídeo: 60è Concurs de Colles Sardanistes – Ceret

Manlleu 09-10-2016

La Colla Maig va participar com a colla lliure al 75è Concurs de Colles Sardanistes de Manlleu celebrat a la plaça Dalt Vila a partir de les 11:30 del matí.

Una Maig molt rejovenida va mostrar una ballada amb potencialitat de cara al futur, sobretot tenint en compte que la majoria dels dansaires eren de la colla Xiroia (actual infantil del grup Sardanista Maig) i per tant encara novells de la categoria gran.
La Cobla Bisbal Jove va interpretar les sardanes “Montjoliu” de Manuel Oltra i “Voluntariat” de Marc Timón. Cal destacar que era un concurs vàlid pel Campionat de Catalunya Gran Final B.


La nostra colla es va classificar en 5è lloc de colles grans lliures, però el més important és que vam passar un gran matí plegats.
A la sardana de germanor s’estrenà la sardana “3/4 de 100” del tenora Enric Ortí.

Vegeu també
Classificacions 2016 a Manlleu

Ceret 23-07-2016

Participació al 59è Festival de la Sardana de Ceret celebrat els dies 22, 23 i 24 de juliol de 2016 i on hi van participar les quatre colles del Grup Sardanista Maig: Xiroia, Xàldiga, Maig i Dansaires de Maig.
Al matí del dissabte, per agafar fondo pel concurs, vam assistir a l’aplec que se celebra amb les cobles Mil·lenària i Principal de Llobregat. A continuació vam acudir a la recepció de les colles a l’Ajuntament on hi hagué parlament d’autoritats i el tradicional pica-pica. A ben dinat vam preparar el galop de fantasia que duríem als carrers i que serví per quedar en 1r lloc la colla Xiroia (infantils) i la colla Xàldiga (grans).


Finalitzat el galop pels carrers es van desenvolupar les les sardanes de lluïment del 59è concurs el resultat fou: colla Xiroia: 1/2, colla Xàldiga 2/8, colla Maig 4/8 i colla Dansaires de Maig 4/5. Fet extraordinari va ser que les dues colles grans van treure la revessa!
Es va realitzar la sardana de germanor amb els llums entre els balladors que fou “Per tu Joan” de René Picamal, dedicada a Joan Pujol. Per finalitzar el concurs vam fer una foto de grup amb tots els dansaires.


Diumenge al matí vam traslladar-nos al Restaurant Manrella de La Vajol on vam gaudir de la piscina i també vam retre l’homenatge a en Josep Maria Roig tot ballant les sardanes “Et recordarem sempre” de Manel Saderra i Puigferrer i “L’Empordà” d’Enric Morera, la seva sardana preferida. Acte seguit vam celebrar el dinar que clou la temporada d’estiu on la companyia va ser genial i, en definitiva, vam compartir en colla més moments.

Vegeu també:
Classificacions 2016 a Ceret
Recull fotogràfic complet

Valls 15-11-2015

La capital de l’Alt Camp va celebrar el 44è Concurs de Colles Sardanistes el 15 de novembre de 2015 a la Plaça del Pati, acollint la final del Campionat de Catalunya aleví, infantil i juvenil. Només les 3 primeres colles classificades en la fase prèvia van arribar en aquesta final, i la Colla Xiroia al quedar 4a no hi va poder arribar, l’any que ve serà.
Així doncs les colles del Grup Maig van participar com a colles lliures. La Colla Xiroia va quedar 2a de la categoria infantils lliures, la Colla Maig 1a de grans i Colla Dansaires de Maig 6a de veterans. Cal destacar que fou molt ben trobat el format del concurs i el posterior dinar de germanor amb els companys de la Colla Bell Esplai de Valls.


Per veure el reportatge fotogràfic complet premeu aquí.

Ceret 18-07-2015

Com sempre un magnífic cap de setmana a Ceret al Festival de Sardanes els dies 17,18 i 19 de juliol de 2015.
Aquest any, la Xàldiga va pujar a l’audició de divendres al vespre i dissabte al matí ja va comptar amb la resta de grup a la ballada. A continuació tingué lloc la recepció a l’Ajuntament on el Foment de la Sardana va homenatjar la Colla Maig pel seu 50è aniversari, l’Esbart Joventut de Perpinyà pel seu 60è i la Colla Violetes del Bosc pel seu 7oè aniversari. El Grup Maig i les Violetes van fer entrega d’un obsequi al Foment pels 40 anys seguits de participació al Festival de Ceret.


A la tarda, el galop pels carrers on la Xàldiga va quedar 1a empatada amb Violetes, i seguidament el Concurs a la plaça de braus Les Arenes.
La Xiroia va quedar 3a d’infantils, la Xàldiga 2a i la Maig 4a de grans i Dansaires de Maig 5a de veterans. Felicitem també als comptadors de la Maig i de Dansaires ja que a la segona revessa van ser les úniques colles que la van encertar.

També i com de costum vam acabar el cap de setmana al Restaurant Manrella de La Vajol tot fent un dinar de germanor exquisit entre amics.

Per veure totes les fotografies premeu aquí.

Valls 16-11-2014

El diumenge 16 de novembre de 2014 es va celebrar el 43è Concurs de Colles Sardanistes de Valls i va comptar amb la participació de la Colla Xiroia que va fer un 2n de colles lliures, la Colla Xàldiga va fer un 2n i la Colla Maig un 5è, ambdues a la categoria gran lliures. La Colla Dansaires de Maig va fer un 9 de categoria veterana. Després vam celebrar un dinar a la seu de la Unió d’Anelles de la Flama totes les colles del grup. Valls, doncs, tanca el calendari sardanista de competició en categoria de lluïment.

Per veure tot el reportatge cliqueu aquí

Sitges 28-09-2014

El passat diumenge 28 de setembre de 2014 es va celebrar el Concurs de Colles Sardanistes de Sitges i va comptar amb la participació de la Xiroia, la Maig i Dansaires de Maig, totes elles amb molts bons resultats. El concurs es va desenvolupar a un pavelló a causa de la intensa pluja que va caure a la capital garrafina.

Per veure tot el reportatge cliqueu aquí

Ceret 19-7-2014

El passat 19 i 20 de juliol de 2014, totes les colles del Grup Maig es van desplaçar a la població nord-catalana de Ceret. Com sempre al matí va haver-hi doble audició de sardanes amb les cobles Mil·lenària i Principal del Llobregat que serví a les colles per escalfar motors pel vespre. Acte seguit es va celebrar a l’Ajuntament la rebuda de les colles amb un parlament i posterior piscolabis.

A la tarda les 4 colles varen participar al Galop pels carrers, amb un resultat esplèndid per la Colla Xiroia que va fer el primer en la categoria infantil. A les 21,30 va començar el 57è Concurs de Colles a la Plaça de Braus, les puntuacions van ser:

– Xiroia 3r d’infantils

– Xàldiga 1r de colles grans

– Maig 3r de colles grans

– Dansaires de Maig 5è de veterans